Menu
Punten

Personen

+

Eieren

  • eieren 10.0 st
  • azijn

Asperges

  • witte asperges, gekookte 20.0 st

Glace

Hollandaise

Garnituur

  • daslook 150.0 g
  • boter 20.0 g

Opmaak

  • daslook olie 50.0 g
  • gemengde eetbare bloemetjes 1.0 bakje

Traditiegetrouw is deze opening van het aspergeseizoen op de tweede donderdag van april. De oogst loopt normaal tot 24 juni de feestdag van Sint-Jan, beschermheilige van de aspergetelers.

...

Bereiding

  1. Eieren

    • Pocheer de eieren in water met een scheutje azijn. 
  2. Asperges

    • Snijd de asperges in stukjes en brand de asperges met behulp van een gasbrander af.
  3. Glace

    • Reduceer de gevogeltefond rustig tot ongeveer ¼ in.
  4. Hollandaise

    • Verwarm de Hollandaise saus en voeg azijn en de citrus toe en giet het geheel in een siphon. 
    • Zet de siphon onder druk met twee patronen.
  5. Garnituur

    • Smelt de boter voeg de daslook toe en zet deze kort aan.
    • Breng op smaak met zout en peper. 
  6. Opmaak

    • Verdeel de asperges samen met de daslook om de gepocheerde eieren.
    • Spuit de Hollandaise erop en maak het gerecht af met de reductie van de kippenfond, daslookolie en de bloemetjes.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu