Menu
Punten

Ingrediënten

+

Pasta

  • Italiaanse pasta bloem 500.0 g
  • eieren 13.0 st
  • saffraanpoeder 5.0 g

Saus

  • volle melk 1.0 l
  • room 5.0 dl
  • sjalotjes, fijngesneden 40.0 g
  • salieblaadjes 15.0 g
  • rozemarijn 15.0 g
  • Cacaoboon 50.0 g
  • boter 100.0 g
  • parmezaanse kaas, geraspt 600.0 g

Ossebuco

Opmaak

  • buffelmozzarella 500.0 g
  • palmkool 500.0 g
  • Parmezaanse kaas 200.0 g
  • Cacaoboon 1.0 st

Future menu’s: praktisch en inspirerend, efficiënt en uitdagend.

...

Bereiding

  1. Pasta

    • Doe alle ingrediënten in een keukenmixer en kneed een paar minuten tot een mooi deeg. 
    • Doe het deeg in een vacuümzak en laat het minimaal een uur in de koelkast rusten. 
    • Rol het deeg uit mbv een pastamachine en snijd ze met een pastasnijder. 
    • Frituur de pastavellen in voldoende olie en zet apart.
  2. Saus

    • Breng de melk, room, sjalot, salie, rozemarijn en de cacaoboter aan de kook.
    • Kook het geheel rustig in tot de helft en laat het afkoelen tot 70°C.
    • Passeer de massa en voeg de boter en geraspte kaas toe en mix met een staafmixer.
    • Giet de saus in een siphon, zet deze onder druk met twee patronen en houd au bain-marie warm.
  3. Ossebuco

    • Snijd de groenten en bind de kruiden op.
    • Bak de schenkels aan beide kanten bruin en voeg de gesneden groenten en kruiden toe.
    • Blus af met de wijn en laat deze verdampen. 
    • Voeg de tomatenpuree en de bruine fond toe en breng het geheel aan de kook.Kook de ossebuco ca 3 uur op laag vuur onder een deksel.
    • Haal de kruiden en het vlees eruit en mix de resterende saus. 
    • Trek het vlees met een vork uit elkaar en voeg dit aan de gemixte saus toe.
  4. Opmaak

    • Snijd de mozzarella in plakjes en bak de zwarte kool.
    • Stel de lasagne samen door lagen gefrituurde pasta af te wisselen met gestoofde ossobuco, zwarte kool en mozzarella.
    • Bedek de laatste laag met het Parmezaanschuim, geraspte Parmezaan, eventueel spruiten en geraspte cacaoboon.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu