Menu
Punten

Ingrediënten

+

Chutney

  • gesnipperde banaansjalot 1.0 st
  • ragfijn gesneden chilipeper 1.0 st
  • zonnebloemolie
  • sap van sinaasappel 2.0 st
  • Grand Marnier 50.0 ml
  • ragfijn gesneden schil van sinaasappel 2.0 st
  • geraspte gember 20.0 g
  • chardonnay azijn 2.0 dl
  • saffraan 0.3 g
  • witte wijn 50.0 ml
  • in lauw water gewelde rozijnen 100.0 g
  • Gieser Wildeman peertjes 500.0 g
  • appel, granny smith 1.0 stuks
  • geleisuiker 200.0 g

Dit recept is het resultaat van een unieke samenwerking met chefs. De recepten zijn gebundeld onder de naam M.E.P. oftewel “Mise en Place”. Recepten door chefs voor chefs.

...

Bereiding

  1. Chutney

    Zet de sjalot en chilipeper zonder te kleuren aan in zonnebloemolie. Roer twee minuten door. Blus af met sinaasappelsap en Grand Marnier. Laat éénminuut koken. Voeg de sinaasappelschil, gember en azijn toe. Kook in tot de helft. Wel de saffraan in de witte wijn en voeg deze samen met de rozijnen toe. Kook drie minuten door. Snijd de peren en de appel in fijne brunoise. Doe het fruit en de geleisuiker in de pan. Laat zeven minuten langzaam garen op een laag vuur. De chutney is klaar als het vocht als gelei om de peren hangt.ServeertipServeer de chutney lauwwarm bij gevogelte of wildgerechten.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu