Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

+

Chutney

  • gesnipperde banaansjalot 1 st
  • ragfijn gesneden chilipeper 1 st
  • zonnebloemolie
  • sap van sinaasappel 2 st
  • Grand Marnier 50 ml
  • ragfijn gesneden schil van sinaasappel 2 st
  • geraspte gember 20 g
  • chardonnay azijn 2 dl
  • saffraan 0.3 g
  • witte wijn 50 ml
  • in lauw water gewelde rozijnen 100 g
  • Gieser Wildeman peertjes 500 g
  • appel, granny smith 1 stuks
  • geleisuiker 200 g
  1. Chutney

    Zet de sjalot en chilipeper zonder te kleuren aan in zonnebloemolie. Roer twee minuten door.
    Blus af met sinaasappelsap en Grand Marnier. Laat éénminuut koken.
    Voeg de sinaasappelschil, gember en azijn toe. Kook in tot de helft.
    Wel de saffraan in de witte wijn en voeg deze samen met de rozijnen toe.
    Kook drie minuten door. Snijd de peren en de appel in fijne brunoise.
    Doe het fruit en de geleisuiker in de pan.
    Laat zeven minuten langzaam garen op een laag vuur.
    De chutney is klaar als het vocht als gelei om de peren hangt.

    Serveertip
    Serveer de chutney lauwwarm bij gevogelte of wildgerechten.
+

Inloggen

  • Hoe trek je meer gasten naar je zaak?
  • Hoe verhoog je je marge?
  • Hoe kan je het beste inspelen op trends?
Maak een account aan