Menu
Punten

Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

Ingrediënten

+

Soep

  • Knorr Groentebouillon Authentiek Poeder opbrengst 45L
    Knorr Groentebouillon Authentiek Poeder opbrengst 45L
    24 g
    Knorr Groentebouillon Authentiek Poeder opbrengst 45L is aan je winkelwagen toegevoegd
  • rode bieten, gekookt 1 kg
  • olijfolie
  • Knorr Primerba Sjalot 340g
    Knorr Primerba Sjalot 340g
    50 g
    Knorr Primerba Sjalot 340g is aan je winkelwagen toegevoegd
  • Knorr Primerba Knoflook 340g
    Knorr Primerba Knoflook 340g
    10 g
    Knorr Primerba Knoflook 340g is aan je winkelwagen toegevoegd
  • Knorr Primerba Tijm 340g
    Knorr Primerba Tijm 340g
    4 g
    Knorr Primerba Tijm 340g is aan je winkelwagen toegevoegd
  • zwarte peper
  • citroen (sap) 20 g
  • balsamico 30 g
  • muntblaadjes 8 g

Garnituur

  • gerookt spek 150 g
  • geklaarde boter
  • rode bieten, gekookt 1 stuks
  • bieslook 20 g

Opmaak

  • zure room 1 dl

Bereiding

  1. Soep

    Maak een liter groentebouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit wat olijfolie en voeg de sjalot, knoflook en de tijm toe. Voeg de bietjes toe en wat zwarte peper. Blus het geheel af met het citroensap en de balsamico. Voeg de groentebouillon en de munt toe en breng het geheel aan de kook. Pureer de bietensoep in de blender.
  2. Garnituur

    Snijd het spek in fijne reepjes en bak het vervolgens krokant in wat Phase. Snijd de biet in brunoise en de bieslook grof.
  3. Opmaak

    Verdeel de soep over de borden. Maak het geheel af met de gesneden bietjes, spekjes en de bieslook. Serveer de zure room apart