Menu
Punten

Ingrediënten

+

Rijst

  • uien 1.0 st
  • olijfolie 50.0 ml
  • boter 20.0 g
  • ronde Carnaroli-rijst 300.0 g
  • witte wijn, droog 2.0 dl
  • Knorr Professional Bouillon Kip 0,8 kg 1.0 l
  • citroengras 2.0 st
  • sap en zest van citroen 1.0 st
  • mirin 1.0 dl
  • gemalen Parmezaanse kaas 20.0 g
  • pijnboompitten, geroosterd 50.0 g
  • sesamolie 20.0 ml
  • sojascheut 50.0 g

Dit recept is het resultaat van een unieke samenwerking met chefs. De recepten zijn gebundeld onder de naam M.E.P oftewel “Mise en Place”. Recepten door chefs voor chefs.

...

Bereiding

  1. Rijst

    Hak de ui fijn. Stoof vijf minuten aan in olijfolie en boter. Voeg de rijst toe, bak deze drie minuten onder voortdurend roeren. Blus af met witte wijn en laat inkoken. Voeg de bouillon beetje bij beetje toe.Voeg de stengels citroengras toe. Bevochtig opnieuw met de kippenbouillon als de rijst droog wordt. Laat zes minuten garen. Kruid de rijst af met de zest en het sap van de citroen. Voeg de mirin, Parmezaanse kaas, geroosterde pijnboompitten en sesamolie toe. Doe de rijst in een schotel en zet apart. Snijd de sojascheuten in kleine stukjes en zet koel. Garneer af vlak voor het serveren.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu