Menu
Punten

Personen

+

Eieren

  • eieren 10.0 st

Asperges

  • groene asperges 30.0 st
  • witte asperges, gekookte 10.0 st
  • olijfolie
  • zout en peper

Saus

Pasta

Groenten

  • tuinbonen, gedopte 200.0 g
  • doperwten 200.0 g

Opmaak

  • gemengde kruiden naar keuze (Oost Indische kers blaadjes en bloemen, mosterdblad, en afilla cress en bronzen venkel) 50.0 g
  • Zuurdesembrood krokantjes 10.0 g

Traditiegetrouw is deze opening van het aspergeseizoen op de tweede donderdag van april. De oogst loopt normaal tot 24 juni de feestdag van Sint-Jan, beschermheilige van de aspergetelers.

...

Bereiding

  1. Eieren

    • Verwarm hetwatertot exact 62°C.
    • Leg de eieren in het water en gaar ze minimaal 45 minuten op exact 62°C garen.
  2. Asperges

    • Blancheer de groene asperges kort in water met wat zout.
    • Snijd de groene en de witte asperges in stukken.
    • Bestrijk ze met wat olie, grill ze en kruid ze met wat zout en peper.
  3. Saus

    • Blancheer de peterselie en pureer deze met wat kookvocht in de blender.
    • Monteer de peterseliepuree met de boter en breng op smaak met de geconcentreerde bouillon.
  4. Pasta

    • Kook de fettuccine al dente, giet het geheel af en maak aan met wat saus.
  5. Groenten

    • Blancheer de groenten afzonderlijk van elkaar in water met wat zout. 
  6. Opmaak

    • Pel de eieren en leg de dooiers op de borden.
    • Verdeel de fettuchine samen met de asperges en de groenten.
    • Schep de saus erbij en maak het geheel af met de kruiden en het zuurdesemkruim.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu