Menu
Punten

Op vrijwel iedere menukaart in Nederland is wel een burger te vinden. En laat nou net een hamburger minstens zo smakelijk, plantaardig geserveerd kunnen worden. Nu steeds vaker flexitariërs ook buiten de deur minderen met vlees, mag er best meer plantaardigs op het menu. Daarom omarmen wij het Vegetarische Burgerinitiatief. Sluit je ook aan bij dit initiatief en ga voor meer plantaardige burgers op de menukaart! En dit is nog maar het begin. 

Over het Vegetarische Burgerinitiatief

Het Vegetarische Burgerinitiatief is van burgers, voor burgers. Burgers vragen om meer vegetarische opties op de kaart. En, dat is met een reden. Ondanks dat 84% van de Nederlanders een vegetarische optie wil, bestaat 80% van de menu’s nog steeds uit vlees en vis. Op vrijwel iedere menukaart in Nederland is wel een burger te vinden. En laat nou net een hamburger minstens zo smakelijk, plantaardig geserveerd kunnen worden. 

De cijfers spreken voor zich

Er is een stijgende trend van mensen die flexitarisch eten: 55% van de Nederlanders eet 3 dagen per week of vaker geen vlees bij de warme maaltijd of tussendoor. De winkelaankopen van vlees- of zuivelvervangers in Europa is gegroeid met 10% tussen 2010 en 2020. En juist nu er steeds meer flexitariërs ook buiten de deur eens een dagje minder vlees eten, zou het Vegetarisch Burgerinitiatief wat meer plantaardig op de menu’s willen zien.

Een burger als alternatief

Het Vegetarisch Burgerinitiatief wordt ondersteund door De Vegetarische Slager. Deze makers van het nieuwe vlees hebben plantaardige burgers die niet alleen ogen als vlees, maar die ook hetzelfde mondgevoel en de sappigheid van vlees geven. De Vegetarische Slager heeft verschillende plantaardige burgers om op de kaart te zetten:

Voor elke burger is er wel een burger!

Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu