Menu
Punten
meet our chefs - favoriete gerechten van de vegetarische slager
Edwin - Flammkuchen met babycale & pompoen

Edwin - Flammkuchen met babycale & pompoen

"Deze krokante flammkuchen is een heel leuk en veelzijdig gerechtje. Je kan hem zowel als voor- en als tussengerecht gebruiken, of natuurlijk gewoon als snack serveren. Gebruik groenten uit het seizoen om de flammkuchen elk moment van het jaar op de kaart te kunnen zetten. Ik gebruikte voor deze versie bijvoorbeeld pompoen en baby kale."

Ingrediënten voor 10 personen

5            st           truffelaardappels

½           st           flespompoen

350        g            De Vegetarische Slager NoSpeck

-             g            zonnebloemolie

10          st           flammkuchen

350        g            roomkaas

-             g            chili flakes

 

0,5         dl           Hellmann’s Basilicum Vinaigrette

180        g            rode ui zoetzuur

200        g            baby kale

 

Bereiding

Flammkuchen: Maak de aardappeltjes en de pompoen schoon.

Snijd ze in plakken en blancheer ze afzonderlijk van elkaar.

Bak de vegetarische spekreepjes in wat olie.

Smeer met behulp van een klein paletmes de roomkaas gelijkmatig op de flammkuchen.

Verdeel de aardappeltjes en de pompoen samen met de vegetarische spekreepjes over de flammkuchen.

Kruid het geheel met wat chili flakes.

Verwarm de combi steamer met een bakplaatje erin voor op 250°C zonder stoom.

Bak de flammkuchen op het voorverwarmde bakplaatje in ca. 4 minuten krokant.

Haal de flammkuchen uit de oven.

Opmaak: Maak de flammkuchen af met wat vinaigrette en garneer met de rode ui en de baby kale.

Serveer direct.

00:50

Pascal - Penne Arrabiata

Pascal - Penne Arrabiata

"Arrabiata betekent letterlijk "boos" in het Italiaans. De naam van de saus verwijst naar de kruidigheid van de chilipepers. Het is een Italiaanse klassieker met pit die past in iedere keuken! Ik geef dit vegetarische gerecht graag extra ballen met NoMeatballs van De Vegetarische Slager."

Ingrediënten voor 10 personen

2            st           rode ui

1            st           rode chili peper

8            g            Knorr Professional Knoflook Puree

20          g            olijfolie

20          g            Knorr Primerba Rode Pesto       

600        g            Knorr Collezione Italiana Tomato Pronto Napoletana 

50          st           De Vegetarische Slager NoMeatballs

 

700        g            Knorr Collezione Italiana Penne

--           g            zout

--           g            chili flakes

 

150        g            Bastiaanse Gouda Oud

1            tak         basilicum

1            tak         platte peterselie

 

Bereiding

Saus: Snijd de rode ui en de chili peper in brunoise en stoof ze samen met de knoflook in de olie. Voeg de rode pesto toe en bak deze rustig mee.

Voeg de tomatensaus toe en breng het geheel rustig aan de kook.

Voeg de vegetarische gehaktballetjes, bij voorkeur ontdooid, toe en verwarm ze in de saus.

Pasta: Kook de pasta in water met zout “al dente” en giet deze af.

Breng de pasta op smaak met wat zout, chili en een scheutje olijfolie.

Opmaak: Verdeel de vegetarische gehaktballetjes en de pasta over de borden.

Rasp er wat oude kaas over en garneer met basilicum en peterselie.

 

00:45

Frans - Shoarma met hummus & bloemkool

Frans - Shoarma met hummus & bloemkool

"Shoarma kennen we allemaal van het broodje met veel knoflooksaus. Maar je kunt veel meer met dit stukje vleesch! Met dit gerechtje laten we zien dat de NoChicken Kipshoarma, geserveerd met hummus en gebakken bloemkool, een verrassende vegetarische toevoeging kan zijn op je menukaart."

Ingrediënten voor 10 personen

800        g            De Vegetarische Slager NoChicken Shawarma

--           g            zonnebloemolie

 

½           st           bloemkool

3            g            ras el hanout

-             g            zout en peper

80          g            amandelen

350        g            doperwten

 

500        g        hummus

30          g            chili olie

100        g            Salad Pea

 

Bereiding

Shawarma: Bak de vegetarische shoarma, bij voorkeur ontdooid, in wat olie bruin.

Garnituur: Maak de bloemkool schoon en snijd ze in kleine roosjes.

Bak de bloemkool in wat olie en kruid ze met ras el hanout en wat zout en peper.

Voeg de amandelen toe en bak het geheel mooi bruin.

Blancheer de doperwten en breng ze op smaak.

Opmaak: Verdeel de hummus op het bord en schep de vegetarische shoarma samen met de

bloemkool, amandelen en de doperwten er bovenop.

Maak het geheel af met de chili olie en wat takjes Salad Pea.

00:44