Menu
Punten

“Veel gasten hebben niet eens door dat onze burgers vegetarisch zijn”

Een saaie vegetarische groenteburger verleid de meeste vleeseters nooit om hun sappige rundvleesburger links te laten liggen, dachten Holger Breukink en Michelle Lelieveldt. Daarom werken ze voor hun volledig vegetarische hamburgerzaak BJÖRNBURGERS in Breda alleen met topkwaliteit burgers. “ik heb twee jaar lang alle vegetarische burgers geproefd die ik kon vinden”, vertelt Holger. “De Vegetarische Slager is op het gebied van structuur, bereiding en smaak echt de beste in de markt. Zeker de nieuwe Raw NoBeef Burger is qua structuur perfect.”

Please enter a video description

00:00

Vegan burgers voor meatlovers

Vegan burgers voor meatlovers

BJÖRNBURGERS serveert écht goede burgers, zonder dat er maar een dier aan te pas komt. Holger en Michelle zagen de vraag naar vegetarische en veganistische producten groeien, maar misten als burgerliefhebbers een zaak met uitsluitend vega(n) hamburgers. 

Daarom openden ze in 2019 conceptrestaurant BJÖRNBURGERS op Station Breda. De ondernemers willen vegan burgers voor iedereen toegankelijk maken, daarom is hun uitgangspunt ‘kwaliteit staat voorop’. “Vegetariërs en veganisten weten ons wel te vinden”, legt Michelle uit. “Maar wij willen juist de echte vleeseters bereiken. Met onze burgers willen we hen overtuigen dat vegetarisch vlees echt heel lekker is.” 

Stiekem vegetarisch

Stiekem vegetarisch

BJÖRNBURGERS communiceert niet actief over het vegan karakter van de burgers. “In de eerste weken na de opening hebben we onze gasten niet verteld dat alle burgers vegetarisch zijn. Het staat wel op de menukaarten, maar allemaal niet zo in your face. 

Zo staat er een logo op de menukaart bij de gerechten waar de producten van De Vegetarische Slager in zitten. De tactiek werkt, vertelt Holger. “Veel gasten hebben niet eens door dat onze burgers vegetarisch zijn. Dan komen ze terug voor de kipburger, en zijn ze stomverbaasd als wij zeggen dat we die niet hebben. ‘Maar die eet ik hier elke week’, antwoorden ze dan. Dat is een mooi compliment.” 

Eigen draai

Eigen draai

De keuze voor burgers van De Vegetarische Slager was eenvoudig. “Waarom zouden we onze burgers zelf maken als heel goede vegetarische burgers op de markt zijn?” vraagt Holger. “Vlees koop je toch ook bij de slager? 

Natuurlijk geeft BJÖRNBURGERS wel een eigen draai aan de burgers. Zo maken ze de sauzen allemaal zelf. “Die zijn zo achterlijk lekker dat we ze ook per fles gaan verkopen”, vertelt Holger trots. 

Ook aan de bereidingswijze besteden ze veel aandacht. Michelle: “We gebruiken de burgers niet helemaal zoals we ze binnenkrijgen. We geven ze extra smaak met bereidingswijze. Op de nieuwe NoChicken Krokante Kipburger brengen we bijvoorbeeld een extra krokant laagje aan. En we lakken de NoBeef Hamburgers voordat ze op de bakplaat gaan. Dat maakt dat je echt je vingers erbij aflikt!”

Wil je zelf ook je gasten verbazen met de meest overtuigende vegetarische burgers? Probeer dan onze recepten voor bijvoorbeeld een classic burger deluxe, kimchi burger of teriyaki burger met producten van De Vegetarische Slager.

Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu