Menu
Punten

Waar in drukke levens de tijd om te koken beperkter wordt, groeit de populariteit van take away maaltijden. Sterker nog, bij Balls & Glory is take away een van de grootste omzetpijlers. Hoe? Eigenaar Wim Ballieu geeft 4 tips.

To go is here to stay. De take away-revolutie is in volle gang. Wim Ballieu deelt zijn take away-tips zodat ook jij extra omzet kunt generen via dit verkoopkanaal.

1. Maak onderscheid

1. Maak onderscheid

Kijk goed om je heen voor je begint met je concept. “Zorg dat je met je gerecht onderscheidend bent ten opzichte van het aanbod dat er al is.”

2. Serveer snel

2. Serveer snel

Het concept Balls ‘n Glory is volledig ingericht op het snel serveren van kwaliteit. “Het is niet zoals in een restaurant waar je alle tijd van de wereld hebt. Daarom serveren wij met slechts enkele handelingen serveren wij een handgedraaide bal, met stoemp en saus.”

3. Win vertrouwen

3. Win vertrouwen

“Zorg dat take away altijd beschikbaar is. In alle drukte hebben collega’s wel eens de neiging om take away stop te zetten. Maar dit is voor mij een absolute no go! Op deze service moeten gasten kunnen vertrouwen. Met name als het restaurant vol zit is take away voor veel mensen een goed alternatief.”

4. Kies de juiste verpakking

4. Kies de juiste verpakking

Zorg dat de herkenbaarheid en uniformiteit van je verpakkingen kloppen. “Wij hebben in onze nieuwe take away verpakkingen de ronde vorm van het restaurantbord doorgetrokken. Zo wordt het beeld met het ronde bord en de bal in het midden bijna iconisch.” Nog belangrijker is dat de verpakking werkt in de praktijk. “Het moet stapelbaar zijn, de limonade moet goed koud blijven, de gehaktbal warm en het moet er ook nog appetijtelijk uitzien na een ritje op de fiets.”

Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu