Menu
Punten

Beter voor de wereld

Het is niet best gesteld met het klimaat, dat weet iedereen wel. Om te zorgen dat we ook in de toekomst van onze mooie planeet kunnen blijven genieten moeten we ons eetgedrag radicaal gaan aanpassen. De veeteelt is namelijk voor een groot deel verantwoordelijk voor onze klimaatproblemen.

Driekwart van de beschikbare landbouwgrond wordt gebruikt voor de veehouderij. Als je een lijst maakt met de meest impactvolle oplossingen voor de klimaatproblematiek, staat het switchen naar een plantaardig dieet op nummer drie. Dat zijn cijfers waar zelfs de meest enthousiaste carnivoor even bij stil moet staan.

Uit onderzoek blijkt dat tweederde van de horecabezoekers diervriendelijke en seizoensproducten belangrijk vindt bij een bezoek aan de Nederlandse horeca. Daarom is het niet vreemd dat de markt voor vegetarische gerechten explodeert. Niet alleen groeit het aantal vegetariërs en veganisten, maar ook steeds meer vleeseters kiezen regelmatig voor vega. 86% van alle vegetarische bestellingen wordt geplaatst door niet-vegetariërs. 

Maak het makkelijk om vega te kiezen

Hoe mooi is het als je gasten kan laten genieten van je allerbeste gerechten in ‘vegavorm’, zonder dat ze iets hoeven te missen? Je geeft je gasten alles wat ze verlangen van hun favoriete stukje vlees, maar dan gemaakt van planten. Van kipsaté tot hamburger en van pizza tot sushi.

Vergis je niet, deze stap is een echte revolutie voor de voedingsindustrie en horeca. Als chef maak je het gasten veel makkelijker om een vegetarisch gerecht te kiezen, als ze niet hoeven in te leveren op smaak of textuur. Het assortiment van De Vegetarische Slager heeft het goede van vlees, zonder bij te dragen aan een kapot voedselsysteem. 

Vegetarisch bestellen

Hoe zorg je er dan voor dat jouw gasten die vleesvrije gerechten ook daadwerkelijk gaan bestellen? Het antwoord daarop is heel simpel: zet je NoMeat Burger naast je klassieke cheeseburger, en je NoChicken Saté naast een kipsaté. Onderzoek toont aan dat mensen op die manier 56% vaker voor een vegetarische gerechten kiezen. En wanneer een menukaart voor minstens de helft uit vega(n) opties bestaat, dan bestellen gasten 80% minder vaak vlees.

Besteed niet teveel aandacht aan het feit dat jouw gerechten geen vlees bevatten en benoem niet expliciet dat iets vega(n) is. Overtuig je gasten door smaak! Het is makkelijker dan je denkt: zelfs grootste vleesliefhebbers zullen genieten van de producten van De Vegetarische Slager.

Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu