Menu
Punten

Volg het seizoen: kook met pompoen.

Power to the pumpkin! De pompoen is dé machtigste herfstgroente die er is. Niet alleen omdat deze groente erg lekker is, pompoen is ook nog eens te gebruiken in tal van gerechten én je kunt werkelijk het hele ding - van schil tot pit - gebruiken in de keuken. Klaar voor een kleine ode?

Pompoensoep, pompoencake, pompoenbrood…

Zeg je herfst, dan zeg je pompoensoep. Maar wist je dat pompoen het ook goed doet als: 

  • Cake
  • Taart
  • Puree
  • Brood
  • Boot! In België gebruiken ze uitgeholde pompoenen om in te varen tijdens de regatta in Kasterlee.

 

Tip: de no waste pompoensoep van Soup Rebel Rosah.

De pompoen zélf is ook divers. Ieder onderdeel van deze groente kun je gebruiken. Soup Rebel Rosah over een no waste pompoensoep: ‘de no waste pompoensoep serveer je ín een pompoen, met een krokantje van pompoenpitten en chips van de schil. Maak het af met een scheutje gerookte pompoenpitten-olie. Dat zoetige van de pompoen met de gerookte olie, zo lekker!’

Wat ga jij doen met pompoen?

Als je zin hebt gekregen om je gasten te laten genieten van het seizoen, serveer dan eens deze Japanse pompoensoep. Misschien wel dé hit deze herfst. Zet jij ‘m op het menu?

 

Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu