Menu
Punten

Rooster je broodje naar een next level

Brood roosteren zorgt voor een lekkere bite. Het lijkt heel simpel, maar voor de perfecte toast moet je op meerdere dingen letten.

Een perfect getoast broodje is goudkleurig, heeft een knapperige textuur, is zacht vanbinnen en wordt nog warm geserveerd.

Enkele tips om jouw broodjes te perfectioneren: 

  • Snijd het brood in vrij dikke sneden. Op deze manier komen de knapperige buitenkant en de zachte binnenkant het best tot zijn recht. De dikte van de snee brood hangt ook af van het type. Zwaarder brood wordt dunner gesneden dan luchtig brood.
  • Om een mooie knapperig korst en een zacht binnenste te bereiken, rooster je het brood ongeveer 2,5 à 4 minuten op hoog vuur en alleen aan één kant. 
  • Je hoort verschillende broodsoorten op verschillende manieren te roosteren. Een zachte brioche verdraagt niet al te veel hitte, in tegenstelling tot vaster volkorenbrood.
  • Smeer mayonaise op het brood om verbranden te vermijden. Mayonaise verbrandt  bij hogere temperaturen dan boter en geeft daarom je brood een gelijkmatige knapperigheid die doet denken aan Franse toast. En het geeft het brood daarnaast extra smaak.  

 

Maak een vulling, spread of pickle van je waste

Restantjes leveren dikwijls de beste en meest creatieve broodjes op. Hierbij inspirerende ideeën om je op weg te helpen:

  • Overgebleven runderragout is de perfecte vulling voor een knapperige ciabatta. Grill de overgebleven tomaten en klop wat ricotta op met citroenschil en zwarte peper voor een Italiaanse touch.
  • Zetmeelrijke groenten zoals bietjes, pompoen of wortelen kunnen goed worden gebruikt voor een smaakvolle spread. Bak uien en knoflook op laag vuur in boter en pureer ze met wat groenten tot een verrukkelijke saus Een spread van rode biet is heerlijk op een broodje met gerookte vis, zoals zalm of forel. Maak het af met mierikswortel mayonaise en een julienne van Granny Smith.
  • Snijd overgebleven groenten als komkommer, wortels, radijs, bloemkool of rode kool in stukken en maak een pickle, perfect voor een broodje met varkensbuikspek. 

 

Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu