Menu
Punten

Verspilling onder controle

“Met het grote volume als hotel, restaurant en grand café in één is er nog veel winst te behalen voor ons. Ik heb 12 koks rondlopen, dan is het onmogelijk om alle verspilling zelf onder controle te houden. Een slim systeem als Orbisk is echt een uitkomst. Inzicht in je verspilling en daardoor beter calculeren is niet alleen goed voor het milieu, het scheelt ook onwijs in de kosten.”

Beloning en bewustzijn

Over het enthousiasme van het team maakt Twan zich geen zorgen. “Het systeem creëert bewustzijn. Ze vinden het heel interessant wat en hoeveel ze nou eigenlijk precies weggooien. Dat triggert enorm om mee te werken.” Als persoonlijke beloning organiseert Twan een extra personeelsfeest als ze eind van het jaar 50% besparen op afval.

Slimmer inkopen

Het systeem is volgens Twan zo gebruiksvriendelijk dat er eigenlijk geen reden is om het niet te gebruiken. “Onze groene container staat op een weegschaal met daarboven een camera. Iedere keer als iemand iets weggooit, maakt die binnen een halve seconde een foto. Per mail ontvang ik een rapportage met daarin wat en hoeveel er is weggegooid. Als ik dat koppel aan het aantal gasten is het een kwestie van slimmer inkopen en goede afspraken maken met leveranciers.”

Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu