Menu
Punten

Minder kosten, personeelstekort opgelost

“Gasten moeten het buffet zien en een gevoel van luxe ervaren, zonder dat de planeet daar de dupe van is. Wij vullen het buffet uiteraard regelmatig aan, maar niet onnodig. Zodra het te lang buiten de koelkast staat, kan het weg. Onnodige kosten.” Met een duurzamer beleid bespaart Novotel niet alleen in geld, water en elektriciteit; het is volgens Floris ook een magneet voor millennials en generatie Z. “Zij werken graag voor een bedrijf dat zich inzet voor een beter milieu.”

Snel schakelen

Sinds 2019 werkt Novotel met de voedselafvalmonitor van Orbisk. Een zelflerend systeem waarmee inzicht wordt gegeven over verspilling en de kosten daarvan. “Het gave is dat het systeem dankzij kunstmatige intelligentie steeds slimmer wordt. De scanner boven onze containers herkent steeds meer verschillende soorten afval waardoor de data nog relevanter wordt. Aan de hand van die inzichten verwerk ik producten anders of koop ik minder in. Wij verspillen in goede maanden 25% minder dan voorheen!”

Samen sterk

Succesvolle resultaten werken ook motiverend voor het personeel. “Medewerkers uit de bediening letten beter op tijdens het aanvullen van het buffet of ze stappen – voor ze naar de prullenbak lopen – naar de chef met de vraag: ‘Kunnen we deze restjes nog ergens in verwerken?’” Floris hoopt dat meer horecaondernemers de monitor omarmen. “Dan kunnen we vergelijkingen maken en van elkaar leren. Als je die inzichten deelt, wordt Orbisk nog waardevoller en interessanter.”

Hoeveel kan jij besparen?

Hoeveel kan jij besparen?

Wil jij weten hoeveel kilo voedselverspilling jij kan terugdringen? Vul de calculatie-tool in.

 

Orbisk proberen? Nu de eerste twee maanden gratis!

Orbisk proberen? Nu de eerste twee maanden gratis!

Wil je ook voedselverspilling terugdringen en tot 50% besparen met de Orbisk-voedselafvalmonitor op jouw locatie? Vraag dan hier meer informatie aan.

Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu