Menu
Punten

Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

4 keer zoveel CO2 -uitstoot als alle vliegreizen samen

Voedsel weggooien is niet alleen een verspilling van kostbare landbouwgrond, water, energie en grondstoffen. Het zorgt ook nog eens voor maar liefst 4 keer zoveel CO2-uitstoot als alle vliegreizen wereldwijd samen. Door minder voedsel weg te gooien lever je dus een belangrijke bijdrage aan de gezondheid van onze planeet.
 

Tot 50% verspilling in de horeca

Voedselverspilling heeft niet alleen impact op het milieu, maar ook op de winst. Wist je dat op locaties met buffetten tot 50% van het bereide eten de kliko in gaat? Als 30% van de omzet bestaat uit inkoop en 50% daarvan is voedselverspilling; dan kost dat 15% winstmarge. En dat zijn alleen nog maar de inkoopkosten...
 

Als 30% van de omzet bestaat uit inkoop en 50% daarvan is voedselverspilling; dan kost dat 15% winstmarge.

4 redenen waarom voedselverspilling niet teruggedrongen wordt

De cijfers laten dus duidelijk zien waarom het belangrijk is om voedselverspilling terug te dringen. Waarom staat dit dan voor veel horecazaken nog niet op de agenda? Hier zijn 4 redenen voor aan te wijzen:

Inkoop en grammages gaan vaak op gevoel. Er zijn geen objectieve data beschikbaar die chefs helpen te bepalen hoeveel ze nodig hebben om hun maaltijden te bereiden.
Het is vaak onduidelijk wat het terugdringen van voedselverspilling financieel oplevert.
Voedselverspilling tegengaan wordt gezien als ingewikkeld en tijdrovend.
Gasten houden niet van lege buffetten; ‘ze moeten iets te kiezen hebben’. Wat overblijft aan het eind van het servies wordt weggegooid.
 

De oplossing: Orbisk

Unilever Food Solutions werkt samen met Orbisk, een jong bedrijf dat een slimme voedselafvalmonitor op de markt heeft gebracht. Met de Orbisk-voedselafvalmonitor kun je al deze uitdagingen tackelen. Dankzij de slimme camera met weegschaal heb je altijd inzicht in wat je weggooit en hoeveel het weegt. Zo kun je actief aan de slag met besparen. Orbisk werkt bovendien zo eenvoudig in gebruik dat elke chef er zo mee aan de slag kan. Lees hier meer over Orbisk. 

Hoeveel kan jij besparen?

Hoeveel kan jij besparen?

Wil jij weten hoeveel kilo voedselverspilling jij kan terugdringen? Vul de calculatie-tool in.

 

Orbisk proberen? Nu de eerste twee maanden gratis!

Orbisk proberen? Nu de eerste twee maanden gratis!

Wil je ook voedselverspilling terugdringen en tot 50% besparen met de Orbisk-voedselafvalmonitor op jouw locatie? Vraag dan hier meer informatie aan.