Menu
Punten

4 keer zoveel CO2 -uitstoot als alle vliegreizen samen

Voedsel weggooien is niet alleen een verspilling van kostbare landbouwgrond, water, energie en grondstoffen. Het zorgt ook nog eens voor maar liefst 4 keer zoveel CO2-uitstoot als alle vliegreizen wereldwijd samen. Door minder voedsel weg te gooien in de horeca en dus voedselverspilling tegen te gaan, lever je dus een belangrijke bijdrage aan de gezondheid van onze planeet.
 

Tot 50% verspilling in de horeca

Voedselverspilling in de horeca heeft niet alleen impact op het milieu, maar ook op de winst. Wist je dat op locaties met buffetten tot 50% van het bereide eten de kliko in gaat? Als 30% van de omzet bestaat uit inkoop en 50% daarvan is voedselverspilling; dan kost dat 15% winstmarge. En dat zijn alleen nog maar de inkoopkosten...
 

Als 30% van de omzet bestaat uit inkoop en 50% daarvan is voedselverspilling; dan kost dat 15% winstmarge.

voedselverspilling tegengaan horeca

4 redenen waarom voedselverspilling niet teruggedrongen wordt

De cijfers laten dus duidelijk zien waarom het belangrijk is om voedselverspilling terug te dringen in de horeca. Waarom staat dit dan voor veel horecazaken nog niet op de agenda? Hier zijn 4 redenen voor aan te wijzen:

Inkoop en grammages gaan vaak op gevoel. Er zijn geen objectieve data beschikbaar die chefs in de horeca helpen te bepalen hoeveel ze nodig hebben om hun maaltijden te bereiden.
Het is vaak onduidelijk wat het tegengaan van voedselverspilling financieel oplevert.
Voedselverspilling tegengaan wordt in de horeca gezien als ingewikkeld en tijdrovend.
• Horecagasten houden niet van lege buffetten; ‘ze moeten iets te kiezen hebben’. Wat overblijft aan het eind van het servies wordt weggegooid.
 

De oplossing: 

Orbisk is een jong bedrijf dat een slimme voedselafvalmonitor op de markt heeft gebracht voor horecaprofessionals. Met de Orbisk-voedselafvalmonitor kun je al deze uitdagingen tackelen en voedselverspilling tegengaan. Dankzij de slimme camera met weegschaal heb je altijd inzicht in wat je weggooit en hoeveel het weegt. Zo kun je actief aan de slag met besparen. Orbisk werkt bovendien zo eenvoudig in gebruik dat elke chef er zo mee aan de slag kan. Lees hier meer over Orbisk.

Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu