Menu
Punten

Plantaardige oliën: omega 3 en 6

Al meer dan 50 jaar is Becel pionier in margarine dat helpt om hart en bloedvaten gezond te houden. Becel wordt gemaakt van plantaardige oliën, die rijk zijn aan belangrijke voedingstoffen. Deze plantaardige oliën vormen de unieke mix en basis van de margarine: koolzaad-, lijnzaad- en zonnebloemolie. Deze oliën bevatten van nature de omega’s 3 en 6, die goed zijn voor het hart en een gezond cholesterolgehalte van het bloed.

Omega 3 en 6 bieden talrijke voordelen voor onze gezondheid. Studies toonden reeds aan dat omega 3-vetzuren bijdragen tot een gezond hart terwijl omega 6 de instandhouding van een normaal cholesterolgehalte bevordert. Omega 3 en omega 6 zijn poly-onverzadigde vetten. Ze worden ook wel goede vetten of essentiële vetzuren genoemd omdat ons lichaam ze niet zelf kan aanmaken en we ze dus uit onze voeding moeten halen. 

Omega 3 heeft twee bronnen. Een deel is van plantaardige oorsprong dat van nature voorkomt in plantaardige oliën zoals koolzaadolie, lijnzaadolie en raapzaadolie. Omega 3 van dierlijke oorsprong komt voor in vette vis zoals haring, makreel en zalm. De plantaardige en dierlijke omega 3 vetten hebben elk hun eigen werking: onze voeding moet dus de 2 soorten omega 3 vetzuren bevatten. 

Omega 6 vind je onder andere in zonnebloemolie en in producten die van deze olie zijn gemaakt, zoals Becel. Omega 3 en 6 dragen bij tot de instandhouding van een normaal cholesterolgehalte in het bloed en zijn daardoor goed voor hart en bloedvaten. De benodigde dagelijkse inname is 2g omega 3 en 10g omega 6. Zo is Becel een ideale bron van essentiële vetten voor je dagelijkse eetgewoonte.

Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu