Menu
Punten

Ingrediënten

+

Kokosmakronen

  • eiwit 120.0 g
  • kokosrasp 180.0 g
  • suiker 200.0 g
  • Matcha-groene thee 4.0 g
  • chocolade pure 70% 75.0 g

Matcha thee zien we behalve tijdens de Japanse thee ceremonie of als matcha latte steeds vaker verschijnen. De groene thee is perfect te combineren in o.a. ijs, soba noedels en witte chocolade.

...

Bereiding

  1. Kokosmakronen

    Meng de kokosrasp, suiker, matcha en het eiwit met elkaar.
    Verwarm het geheel tot 55ºc.
    Portioneer de makronen met een ijsbolknijper op beboterde bakplaat.
    Bak de kokosmakronen af op 170ºc gedurende 15 minuten afhankelijk van de grootte.
    Laat de makronen afkoelen en smelt de chocolade au bain-marie.
    Haal de kokosmakronen door de pure chocolade en laat ze stollen op vetvrijpapier.

  2. Bewaren

    bewaar de kokosmakronen in een afgesloten bak.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu