Chocolademousse met sinaasappelroom en een chocoladelolly

 
 
 

Ingrediënten (10 personen)

Hoeveelheid Soort Naam
100 g100gchocolade pure
8 st8steierdooiers
1.5 dl1.5dlBlue Band Professioneel Cuisine 1 L 
100 g100gsuiker
1.5 dl1.5dlSinaasappelsap
35 g35gpistachepitten gepelde groene
1 pack1packCONIMEX satéprikkers
1 pack1packAlsa Chocolade Mousse 1 L 
     rum bruine

Bereidingswijze

Smelt de chocolade ‘au bain marie'.
Doe de eidooiers in een kom, klop ze los en voeg het sinaasappelsap toe. Breng de Liaison samen met de suiker aan de kook en giet het vervolgens al roerende bij de eidooiers. Klop de compositie ‘au bain marie' gaar. Giet de sinaasappelroom door een zeef en zet de sinaasappelroom in de koelkast.
Snijd de pistachepitten fijn.
Doop 10 sateprikkers in de chocolade en leg ze ver uit elkaar op vertvrijpapier. Vouw van vetvrijpapier een cornetje en vul deze met wat van de gesmolten chocolade. Vouw het cornetje dicht en knip het puntje eraf. Spuit een soort van spinnenweb op de sateprikkers en bestrooi ze met de gehakte pistache.
Klop de chocolademousse op volgens de bereidingswijze op de verpakking. Voeg eventueel wat bruine rum toe. Spuit de mousse in de glazen en zet deze in de koelkast.
Schenk de sinaasappelroom op de chocolademousse.
Garneer met wat gehakte pistachepitten.
Haal voorzichtig de lolly's van het papier en steek ze in de glazen.

Voedingsinformatie*

Naam Per 100g/ml Per serving
energie kcal57 kcal144 kcal
vetten2,9 g7,3 g
vetten wv. verzadigde vetten1,4 g3,6 g
koolhydraten7,2 g18,1 g
koolhydraten wv. suikers6,8 g17,3 g
voedingsvezels0,2 g0,5 g
eiwitten0,7 g1,7 g
natrium4 mg10 mg
 
recipe number: 25-NL-78596 recipe code: R0012920

*De voedingskundige waarden die worden weergegeven bij elk recept zijn gemiddelde waarden die door nauwkeurige berekeningen zijn verkregen. Als bron van deze berekeningen worden productspecificaties van onze eigen Unilever Foodsolutions producten gebruikt, aangevuld met de gegevens uit de NEVO-tabel (editie 2006) voor de overige ingrediënten. De voedingskundige berekeningen zijn met de grootst mogelijke zorg totstandgekomen. De waarden die worden weergegeven kunnen echter afwijken van de waarden die kunnen worden verkregen uit andere voedingskundige analyses. Unilever Foodsolutions garandeert niet dat de door haar gegeven waarden volledig juist, actueel en volledig zijn. Unilever zal in geen geval aansprakelijk zijn voor welke schade dan ook, die op enige wijze ontstaat door en/of voortvloeit uit feit dat bepaalde waarden cq. berekeningen onjuist, onvolledig of niet actueel zijn.

Gerelateerde produkten

Schrijf u in op onze nieuwsbrief
 
Zeeuws Meisje of Unilever Food Solutions Unox Soup Factory of Unilever Food Solutions Unox of Unilever Food Solutions Phase of Unilever Food Solutions Lipton of Unilever Food Solutions Knorr of Unilever Food Solutions Hellmanns of Unilever Food Solutions Conimex of Unilever Food Solutions Calvé of Unilever Food Solutions Blue Band of Unilever Food Solutions Becel Pro-Activ of Unilever Food Solutions Becel of Unilever Food Solutions Alsa of Unilever Food Solutions
www.unileverfoodsolutions.nl