Menu
Punten

Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

+

Runderwangen:

  • Runderwangen 10.0 stuks
  • zout en peper
  • roomboter, geklaard
  • rode wijn 2.0 dl
  • KNORR GARDE D'OR Demi-Glace Saus 1 L 15.0 dl
  • Knorr Garde d'Or Gebonden Kalfsjus 1 L 15.0 dl

Boerenkool:

  • boerenkool bladeren 10.0 st
  • appelcompote

Aardappelmousseline:

  • volle melk 5.0 dl
  • roomboter 75.0 g
  • zout, peper en nootmuskaat

Opmaak:

  • winterpostelein 1.0 bosje
  • Oost Indische kers bloemen 1.0 bosje
  1. Runderwangen:

    Maak de runderwangen schoon en kruid ze met zout en peper.
    Bak ze aan beide kanten in de geklaarde boter.
    Reduceer de rode wijn in tot de helft en voeg de demi glace en de kalfsjus toe.
    Doe de wangen samen met de saus in een vacuümzak en trek deze vacuüm.
    Gaar de wangen gedurende ca. 3,5 uur op 92˚C.
    Maak de zak open, passeer het kookvocht en reduceer deze naar smaak.
    Bak de wangen nog even om en om in de pan.
  2. Boerenkool:

    Blancheer de boerkoolbladeren in water met wat zout.
    Verwarm de appelcompote, dep de bladeren voorzichtig droog.
    Vul de bladeren met de appelcompote.
  3. Aardappelmousseline:

    Breng de melk met de boter aan de kook.
    Voeg de aardappelpureepoeder toe en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  4. Opmaak:

    Verdeel de runderwangen samen met de aardappelmousseline en de gevulde koolbladeren over de borden.
    Schep de saus over de wangen en maak het geheel af met de postelein en de Oost Indische kers.