Menu
Punten

Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

+

Groene erwtenpuree

  • bevroren doperwten 400 g
  • citroensap 6 ml
  • platte peterselie 6 g
  • dragon 3 g
  • bieslook 6 g
  • olijfolie

Muntsaus

  • visbouillon 300 ml
  • witte wijn 100 ml
  • munt 60 g

Aardappelchips

  • aardappel 1 st

Kabeljauw

  • kabeljauwfilet met vel 600 g

Opmaak

  • gemarineerde komkommer
  • romanesco
  • radijs
  1. Groene erwtenpuree

    Verwarm de erwten met een beetje water en de boter. Pureer het mengsel met een staafmixer en voeg wat fijngesneden peterselie, dragon en bieslook toe. Breng de puree op smaak met citroensap, zout, peper en olijfolie.

  2. Muntsaus

    Reduceer de Knorr Professional Visfond en de wijn tot de helft. Haal het mengsel van het vuur en laat de munt er in trekken. Voeg de Blue Band Professioneel Koken en Opkloppen toe, reduceer de saus nog iets verder en breng hem op smaak.

  3. Aardappelchips

    Snijd de aardappel met een keukenmachine of mandoline. Frituur de plakjes krokant en goudbruin op 140°C.

  4. Kabeljauw

    Kruid de kabeljauw en bak hem op de huid in de pan op een hoog vuur. Bak de kabeljauw tot de huid knapperig is en haal de pan dan van het vuur. Draai hem dan om en laat hem nog 1 minuut bakken op de andere zijde.
  5. Opmaak

    Start het opmaken van het bord met de groene erwtenpuree, gemarineerde komkommer en geblancheerde romanesco. Voeg de kabeljauw toe en gebruik een staafmixer om de romige muntsaus schuimend te maken. Maak het gerecht af met radijs en de aardappelchips.