Menu
Punten

Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

+

zoet zuur

  • ananas 500 g
  • sushirijstazijn 200 g
  • Suikerwater 1:1 2 dl
  • steranijs 3 st
  • rode Chili peper 0.5 stuks

Curry

  • zonnebloemolie 30 g
  • witte uien, blokjes 250 g
  • Lamspoulet, grof gesneden 1 kg
  • kokosmelk 1 dl
  • vastkokende aardappelen 250 g
  • aubergines 250 g

Opmaak

  • geroosterde sesamzaadjes 10 g
  1. zoet zuur

    Maak de ananas schoon en snijd ze in stukjes. Kook het zoet zuur en giet deze op de ananas. Laat het geheel tenminste 12 uur marineren.
  2. Curry

    Verhit de olie en voeg de uien en de knoflook toe. Smoor de uien en de knoflook zonder te kleuren. Voeg de lamspoulet toe en zet het geheel licht aan. Voeg de kokosmelk en de korma toe en laat het geheel rustig aan de kook komen Gaar het lamsvlees rustig gedurende ca. 1,5 uur. Snijd ondertussen de aubergine en de aardappel in blokjes. Bak de aubergine en de aardappel kort aan en voeg deze na een uur stoven pas toe.

  3. Opmaak

    Maak de korma af met het zoetzuur, cress en de sesamzaadjes. Serveer de korma met gele rijst.