Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

+

Deeg:

  • rijst meel 180 g
  • Kikkererwten meel 60 g
  • poedersuiker 40 g
  • zout 8 g
  • oude kaas/Parmezaan fijn geraspt 60 g
  • boter 80 g
  • eieren 2 st
  • eidooier 40 g

Pompoen:

Zoet zuur pompoen:

  • Suikerwater 1:1 100 mg
  • gember 25 g
  • citroengras 1 st
  • flespompoen 250 g
  • Otafuku-sushiazijn 1 dl

Rijst:

  • rode rijst 100 g

Topping:

Opmaak:

  • limoen 1 st
  • limoenblad
  • limoencress 0.5 bakje
  1. Deeg:

    Deeg zetten en 30 minuten laten rusten in de koeling.
    Uitrollen op 2 mm dikte, in de vormpjes en 30 minuten in de koelkast laten rusten.
    Afbakken in de oven op 170ºC gedurende 10 minuten.
  2. Pompoen:

    Smoor de curry samen met de gemberpuree en het limoenblad in de olie.
    Voeg de kreeftenjus, kokosmelk, fishsauce en het limoensap toe.
    Breng het geheel aan de kook en schil de pompoen en snijd deze in stukken.
    Voeg de pompoen aan de curry toe, sluit af met een deksel en zet deze in de oven gedurende 1 uur op 160ºC.
    Haal de laksa uit de oven en voeg de koriander toe.
  3. Zoet zuur pompoen:

    Kook de azijn met het suiker water en de gesneden gember en citroengras en laat het geheel afkoelen.
    Snijd de pompoen in dunne plakken en steek deze met een ronde steker uit.
    Blancheer de pompoen kort en doe deze vervolgens snel in ijswater.
    Voeg de pompoen aan het zoetzuur toe en laat het geheel marineren (liefst een week).
  4. Rijst:

    Kook de rijst in water met wat zout tot deze gaar is.
  5. Topping:

    Kneus de cashewnoten en rooster de sesam en de kokos lichtbruin.
    Verwarm de uitjes kort in de oven en leg ze op keukenpapier.
    Snijd de limoenblaadjes in ragfijne julienne.
  6. Opmaak:

    Schep de rijst samen met de pompoen in de schuitjes.
    Verdeel het zoet zuur, en de krokante topping over de laksa.
    Maak het geheel af met wat limoenrasp, limoenblad en wat takjes limoencress.
+