Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

+

Brisket recept

  • Kalfsborst, lekker vet 2 kg
  • grof zeezout
  • peper
  • olijfolie

Coleslaw

  • witte kool, fijngesneden 250 g
  • Rode kool in lange repen gesneden 250 g
  • wortel julienne 250 g
  • sinaasappel 1 st
  • Granny smith appels, julienne 2 stuks
  • peterselie 1 bosje
  • ciderazijn 75 ml
  • mosterdzaad 15 g

Zoete aardappelfriet

  • Zoete aardappelfriet, 1 centimeter 2 kg
  • Lemon peper-mix 1 el
  • creme fraiche 125 ml
  • chilipoeder
  • citroen (sap) 0.5 st
  1. Brisket recept

    Bereid het vlees: Stook de rookoven op tot 80 à 100 graden. Smeer de kalfsborst in met olijfolie en besprenkel met grof zeezout en peper, naar smaak. Leg in de rookoven. De garingstijd is afhankelijk van de grootte van het stuk vlees. Een stuk van twee kilogram heeft ongeveer acht uur nodig. De kerntemperatuur van een perfecte kalfsborst is 72 graden.

  2. Coleslaw

    Maak de coleslaw: Breng de appelcider aan de kook, voeg het mosterdzaad toe en laat inkoken, ongeveer tien minuten. Zeef het mosterdzaad uit de appelciderazijn. Laat de azijn afkoelen. Eens afgekoeld, meng met de Hellmann’s mayonaise. Voeg de witte kool, rodekool, wortel en de granny smith appels, julienne samen in een kom. Snijd de peterselie fijn en voeg deze aan het groentemengsel toe. Voeg ook de sinaasappel toe. Meng het mengsel met de mayonaise-azijndressing. Voeg zout en peper toe, naar smaak.
  3. Zoete aardappelfriet

    Maak de zoete aardappelfriet: Verwarm de frituur tot 180 graden. Frituur de zoete aardappel friet, drie minuten. Bestrooi achteraf met lemon pepper-mix en zout, naar smaak. Voeg de mayonaise, crème fraîche, citroensap en chilipoeder samen in een kom voor de saus, en meng goed.

+