Menu
Punten

Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

Ingrediënten

+

Gelei

  • bietensap 5 dl
  • agar agar 8 g

Garnituur

  • bosui, groen 2 st
  • olijfolie 1 dl
  • rode bieten, gekookt 2 stuks
  • Hellmann's Sjalot Rode Ui Vinaigrette Vloeibaar 1L
    Hellmann's Sjalot Rode Ui Vinaigrette Vloeibaar 1L
    0.5 dl
    Hellmann's Sjalot Rode Ui Vinaigrette Vloeibaar 1L is aan je winkelwagen toegevoegd
  • roomkaas
    roomkaas
    200 g
    roomkaas is aan je winkelwagen toegevoegd
  • geitenkaas 250 g
  • Knorr Primerba Mierikswortel 320g
    Knorr Primerba Mierikswortel 320g
    10 g
    Knorr Primerba Mierikswortel 320g is aan je winkelwagen toegevoegd
  • zout en peper

Opmaak

  • veldsla, rode 100 g
  • hazelnoten, geroosterde/gehakte 50 g

Bereiding

  1. Gelei

    Verwarm het bietensap samen met de agar agar. Laat het geheel kort koken zodat de agar agar oplost. Stort deze massa op platte gastronormplaatjes en zet deze in de koeling.
  2. Garnituur

    Pureer het bosuigroen met de olijfolie en laat dit vervolgens op een fijne zeef uithangen. Snijd de bietjes in brunoise en marineer ze met wat vinaigrette. Meng de roomkaas met de geitenkaas en breng op smaak met mierikswortel, zout en peper.
  3. Opmaak

    Doe het geitenkaasmengsel in een spuitzak met een glad spuitje. Spuit er vervolgens mooie bolletjes van op de borden. Steek de gelei uit met een kleine ronde steker en leg de geleiplakjes op de geitenkaasbolletjes. Verdeel de bietjes samen met de rode veldsla over de borden. Maak het geheel af met de vinaigrette, bosui-olie en wat grof gekneusde hazelnoot.