Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

Heb je al eens Hawaïaanse poké gegeten? Dit is een van de nieuwe trendy gerechten van nu. Lees verder en ontdek allerlei creatieve gerechten met ingrediënten uit de oceaan. 

Ben jij al gek op poké?

Ben jij al gek op poké?

Poké is de nieuwe sushi, een Hawaïaanse salade die de wereld verovert. 

Ben je al eens in een pokeria geweest, een restaurant dat gespecialiseerd is in poké? Van New York tot Berlijn, overal duiken pokeria’s op. Poké is een soort uit elkaar gehaalde sushisalade. Niets moeilijks, maar een gezonde, smakelijke en snelle salade.

Poké bestaat uit blokjes rauwe, gemarineerde vis (meestal tonijn die is gemarineerd in soja, soms met gember of Spaanse peper), zeewier, kukui noten (vergelijkbaar met macademianoten of kemiri noten) en sushirijst. Er zijn allerlei soorten nieuwe creaties ontstaan. Wij hebben er een met zalm, avocado en ponzu-mayonaise

    

Wil je zelf ook een heerlijke poké bowl maken? Chefs Pascal en Edwin laten je zien hoe je een poké bowl met zalm en ponzu mayonaise kunt maken. Deze is niet alleen heel lekker, maar ook een lust voor het oog!

09:42

Gratis 1 liter pak Blue Band Lactosevrij

Gratis 1 liter pak Blue Band Lactosevrij

Probeer nu zelf de nieuwe Blue Band Koken en Opkloppen Lactosevrij. Het lactosevrije alternatief voor room op basis van karnemelk en plantaardige oliën. De ideale basis voor iedereen, zowel voor sauzen als voor zoete bereidingen.

Vraag nu een gratis verpakking aan

Geweldige ceviche

Geweldige ceviche

Ontdek nieuwe interpretaties van deze Peruaanse klassieker en maak zelf een geweldige versie.

Een van de ingrediënten van ceviche is limoensap. In plaats daarvan kun je het ook vervangen door andere zuren om zo nieuwe, verfijnde smaken te creëren. Denk bijvoorbeeld aan een kreeftceviche die is gemarineerd in azijn van gefermenteerde kombucha. Ook rabarbersap doet het goed in ceviche of gebruik kokosazijn voor kinilaw, een Filipijnse variant van ceviche. Kruid de kokosazijn met knoflook, gember en Spaanse pepers en rooster kokosvlokken voor een krokante afwerking. Eenvoudig, verfijnd en smaakvol!

Je hoeft niet te kiezen

Je hoeft niet te kiezen

Surf ’n turf, deze combinatie zie je steeds vaker en in steeds creatievere uitvoeringen. Welke zijn het lekkerst?

  • Een eenvoudige varkensnek verandert in een verfijnd gerecht in combinatie met vongole en gesauteerde wilde groenten.
  • Combineer mul  eens met chorizocrème. Of voeg pittige gebakken chorizo toe aan je gestoofde octopus. Heerlijk met nootachtige groenten, zoals kikkererwten.
  • Beenmerg dat smelt in de mond geeft een carpaccio van langoustine meer warmte.
  • Ga op de Sardinische tour en serveer je ossenhaas met bottargaboter.
  • Beleg een bruschetta met gegrilde makreel of zee-egel met smeltende lardo, vouw het om gebarbecuede tijgergarnalen of serveer het op knapperig gebakken heilbot.
  • Maak je rog af met een plak krokante bacon.
  • Aziatische dumplings, combineer eens varkensvlees en garnalen.
Maak overheerlijke visbroodjes

Maak overheerlijke visbroodjes

Vis op een broodje is het ultieme comfort food! 

De gourmet fish roll (visbroodje) is een echte klassieker in Amerikaanse visrestaurants, die wordt gekopieerd door de rest van de wereld. 

Een fantastisch broodje vis heeft niet veel meer nodig dan goede vis en een zacht, boterachtig broodje. Beleg het met kreeft, krab, tijgergarnalen of zalmtartaar. Lekkere mayonaise (bijvoorbeeld met limoen, bieslook en Spaanse peper), augurken en knapperige chips maken het af. Ga voor een klassieker of maak je eigen versie. 

Gave oldskool conserveringsmethodes

Gave oldskool conserveringsmethodes

Inmaken en fermenteren zijn helemaal terug. Voeg je eigen smaak toe, terwijl je conserveert. Hier zijn een paar ideeën om mee aan de slag te gaan, voor het geval je die zelf nog niet had. 

  • We hebben ons laten inspireren door de Japanse keuken en de bao bun-hype en hebben haring ingemaakt in rijstazijn en geserveerd met zachte toefoecrème, shiso en paarse tuinkers. Geweldig als lunch op een bao bun. Zonder broodje is het een heerlijk voorgerecht.
  • Of wat denk je van met Scandinavisch zout gepekelde makreel met gegrilde zoete pompoen, verse geitenkaas en klaverzuring, besprenkeld met wat krokant graan?
  • Ga voor Mexicaans en maak garnalen in met een zuurbasis met jalapeño, rode ui en citroenrasp. Heerlijk op geroosterde tortilla's, geserveerd met zure room, salsa en een flinke hoeveelheid verse koriander.