Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

Het belang van thee op basis van lange blaadjes.

Er zijn twee manieren om thee te produceren: orthodox (of ‘Long Leaf’ of lange blaadjes) en CTC (cut, tear, curl of breken, scheuren, krullen). Pure Leaf thee wordt gemaakt met de orthodoxe methode.

Orthodoxe theesoorten worden gemaakt volgens een ambachtelijk proces, dat handmatig of met mechanische rollers gebruikt. De theeblaadjes worden zachtjes gekneusd, zodat de natuurlijke aroma’s vrijkomen en het blaadje zelf zo weinig mogelijk beschadigd wordt. Het wordt nooit met opzet gesneden of gebroken, maar zachtjes gerold om de specifieke smaak te verkrijgen.

In vergelijking met CTC vraagt het orthodoxe proces meer werk, maar we krijgen wel een uitgebreidere waaier aan aroma’s, kleuren en gevoel in de mond.

Orthodoxe theesoorten zijn subtieler, eleganter en zien er mooier uit. Tijdens het zetten komt het natuurlijk zoete en delicate aroma zachtjes naar boven. Een CTC-thee smaakt wat bitterder en wordt daarom vaak gedronken met een wolkje melk. Een orthodoxe thee drink je gewoon zo. 

Pure Leaf Pure Rooibos

Deze bijzondere Rooibos thee is afkomstig uit de westerse regio's van Zuid-Afrika. De superieure blend van deze Rooibos thee bevat premium naaldvormige lange blaadjes van de rooibosstruik die zorgen voor een goudbruin tot amber kleur met een unieke lichte honing smaak.

7 42
€ 7,00 Prijsindicatie (excl. BTW)

Pure Leaf thee is verkrijgbaar bij Sligro en Bidfood.

Meer lezen?

Maak een account aan

Inloggen

  • Hoe trek je meer gasten naar je zaak?
  • Hoe verhoog je je marge?
  • Hoe kan je het beste inspelen op trends?