Menu
Punten

Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

Het belang van thee op basis van lange blaadjes.

Er zijn twee manieren om thee te produceren: orthodox (of ‘Long Leaf’ of lange blaadjes) en CTC (cut, tear, curl of breken, scheuren, krullen). Pure Leaf thee wordt gemaakt met de orthodoxe methode.

Orthodoxe theesoorten worden gemaakt volgens een ambachtelijk proces, dat handmatig of met mechanische rollers gebruikt. De theeblaadjes worden zachtjes gekneusd, zodat de natuurlijke aroma’s vrijkomen en het blaadje zelf zo weinig mogelijk beschadigd wordt. Het wordt nooit met opzet gesneden of gebroken, maar zachtjes gerold om de specifieke smaak te verkrijgen.

In vergelijking met CTC vraagt het orthodoxe proces meer werk, maar we krijgen wel een uitgebreidere waaier aan aroma’s, kleuren en gevoel in de mond.

Orthodoxe theesoorten zijn subtieler, eleganter en zien er mooier uit. Tijdens het zetten komt het natuurlijk zoete en delicate aroma zachtjes naar boven. Een CTC-thee smaakt wat bitterder en wordt daarom vaak gedronken met een wolkje melk. Een orthodoxe thee drink je gewoon zo. 

Pure Leaf Rooibos 20 zakjes

Pure Leaf Rooibos is een bijzondere rooibosthee afkomstig uit de westelijke regio's van Zuid-Afrika. De blend van deze rooibosthee bevat topklasse naaldvormige lange blaadjes van de rooibosstruik die zorgen voor een goudbruine tot amberkleurige thee met een lichte honingsmaak. De lange theeblaadjes zijn verpakt in een transparant biologisch afbreekbaar theezakje. Elke verpakking bevat 20 theezakjes en is verkrijgbaar in verschillende varianten. Laat voor een perfecte thee het zakje 4 minuten stil hangen in water van 100 graden water.

8 46
€ 7,69 Prijsindicatie (excl. BTW)

Pure Leaf thee is verkrijgbaar bij Sligro en Bidfood.