Menu
Punten

Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

Het belang van herkomst

Voor onze Pure Leaf thee kiezen wij voor de beste theeplantages overal ter wereld, waar de blaadjes op het optimale moment geplukt worden. Omdat de herkomst van de thee de bijzondere smaak bepaalt, kiezen wij altijd voor boeren die de beste kwaliteit leveren. Zo geniet je met onze verantwoorde thee van een authentieke en oprechte thee-ervaring, van het eerste tot het laatste slokje.

Kericho

Kenia – Highland Tea

Onze highland-thee uit Kericho, Kenia, is een bijzondere mengeling van zwarte thee en echte kruiden, waarmee je een kopje zoete, pittige thee zet. De theestruiken groeien 2000 m boven de zeespiegel, in een rijke, organische bodem. Dat maakt de theeblaadjes die hier geplukt worden, de allerbeste. Het domein waar onze highland-thee geoogst wordt, grenst aan het Mau Forest Reserve. In 2015 vroeg het domein een biodiversiteitsstudie aan en zet zijn schouders onder het aanplanten van inheemse gewassen op de plantage en in de omliggende wouden. De productie draait gedeeltelijk op hydro-elektriciteit en er wordt alleen duurzaam lokaal hout gebruikt. Er werken 11.000 mensen en zij en hun gezinnen krijgen onderdak, onderwijs en medische zorgen.

Sri Lanka

Black Tea

De Ceylon-thee wordt geproduceerd op plantages in de High Grown area in Sri Lanka, op een hoogte van 1200 meter. Het is precies dat hoogteverschil dat deze Ceylon-thee zo’n sterke smaak en een ronde, frisse afdronk geeft. De optimale combinatie van regenval en temperatuur maakt van deze thee de fijnste ter wereld. 

Java

Indonesia – Green Tea

De constante temperatuur en vochtigheid maken van Indonesië de perfecte locatie om thee te verbouwen. Onze groene thee groeit op een hoogte van 1350-1500 meter en wordt geoogst op vier theeplantages op Java. Een van onze domeinen ligt bij de Gunung Tilu Forest Conservation area en beschermt de unieke, lokale fauna en flora van de regio.

China

Green Tea

De wieg van de thee staat al sinds de Tangdynastie in China en het land staat bekend om de kwaliteit en de verwerking van theeblaadjes.

Pure Leaf thee is verkrijgbaar bij Sligro en Bidfood.