Menu
Punten

In 2007 begon Unilever de samenwerking met Rainforest Alliance als eerste thee bedrijf. Onze eigen thee plantage in Kericho, Kenia was de eerste theeplantage ter wereld die Rainforest Alliance gecertifieerd werd. Eind 2015 werd alle thee voor de melanges in onze Lipton-theezakjes betrokken van plantages gecertificeerd door Rainforest Alliance. Een belangrijke stap voor ’s werelds grootste theemerk.

Om het theemoment nog duurzamer te maken is Lipton een samenwerking aangegaan met Beautiful Cups. Het doel van Beautiful Cups is om bedrijven en organisaties te helpen met hun duurzaam beleid. Samen willen we het verbruik van kartonnen bekers in kantoren met 50% reduceren. Door deze reductie kunnen we met onze partner Sumatran Orangutan Society duizenden bomen per jaar terug planten op Sumatra. Zo helpen we organisaties CO2 neutraal te zijn, dan wel te compenseren.

Uit TNO onderzoek blijkt dat de milieubelasting significant lager is bij kartonnen bekers dan bijvoorbeeld bij mokken.

Al onze cups zijn gemaakt van hoogwaardig FSC karton met een coating die het mogelijk maakt de beker om te spoelen en 3 keer te hergebruiken. Vanuit Lipton en Beautiful Cups hebben wij ervaring om ook de cultuurverandering in jouw organisatie op gang te brengen, zodat de beker daadwerkelijk 3 keer wordt gebruikt.

We willen zo min mogelijk afval. Daarom heeft Beautiful Cups een speciale bekerbak ontworpen. De bekers worden bij je opgehaald en gerecycled. Op deze manier draag je bij aan de circulaire economie. Tevens is deze manier kostenbesparend voor jouw bedrijf. Samen met jou willen we ons inzetten om te blijven zoeken naar nieuwe manieren om de milieurvoetafdruk te verminderen.

Beautiful Cups werkt samen met afvaldienstverlener Van Gansewinkel. Daar wordt het karton gescheiden van de kunststof coating, zodat er pulp overblijft. Deze pulp vormt weer een grondstof voor de papierverwerkende industrie.

Interesse in de Lipton Beautiful Cups? Voor elke nieuwe klant doneert Lipton een boom.

Vul onderstaand formulier in en er wordt zo snel mogelijk contact opgenomen.

Vul jouw bedrijfsnaam in en selecteer uit de zoekresultaten om overige gegevens automatisch in te laten vullen.
Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu