Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

Blij met glutenvrij, hoe zet je gemakkelijk een glutenvrije soep op de kaart?

Nu steeds meer mensen ontdekken dat zij geen gluten verdragen, is het als chef belangrijk om te weten met welke ingrediënten je werkelijk iedereen blij maakt. Soepen worden bijvoorbeeld vaak gebonden met ingrediënten die gluten bevatten, maar er zijn ook genoeg glutenvrije binders beschikbaar. Maar je kan natuurlijk ook een glutenvrije basis soep gebruiken waarbij binders niet meer nodig zijn.

Deze soepbinders zijn glutenvrij:

Onderstaande ingrediënten zijn glutenvrij en zijn ideaal om je soep mee te binden:

Rijstebloem, boekweit, maïzena, aardappelmeel, tapiocabloem, bloem van noten en zaden..

Er zijn nóg meer glutenvrije vervangers die je in andere gerechten kan verwerken.

Glutenvrije Basis Soep

Glutenvrije Basis Soep

Het is ook mogelijk om een glutenvrije basis soep te gebruiken zodat er geen binders nodig zijn, bijvoorbeeld Unox Vloeibare Basis Soep. Vraag een gratis verpakking Unox soep basis Groentebouillon aan en ontdek hoe lekker deze is!

Zo herken je glutenvrije producten:

Het glutenvrije assortiment van Unilever Food Solutions is voorzien van een symbool. Daaronder staat ‘zonder gluten / sans gluten.’ Benieuwd welke producten glutenvrij zijn? Bekijk hier ons assortiment.