Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

Chefs slurpen meer omzet binnen met soep

Zoiets simpels als soep, kan je daar nou echt mee scoren? Yes! Soep maken kost weinig tijd en geld, biedt ruimte aan steeltjes en stronken én natuurlijk: je eigen creativiteit. Pas de volgende 5 tips toe en je haalt vanzelf die extra omzet binnen.

5 x succesvol met soep

  • Zet bij een buffet of cateringopstelling soep vooraan.
    Op die manier krijgen je gasten meteen trek en verkoop je meer. Slim, want met soep maak je een relatief hogere marge dan andere buffetgerechten.
  • Gebruik stronkjes en aspergekontjes.
    Soep leent zich perfect voor afgesneden, overgebleven en verslapte groenten. Door deze groenten te gebruiken bespaar je niet alleen geld, óók bergen afval.
  • Kijk kritisch naar de naam van je soep.
    Krijg jij zin van ‘tomatensoep?’ Of loopt het water je pas echt in de mond bij een ‘soep met tomaten, lamsballetjes, paprika en gezouten citroen?’ Nou dan. Maak zin, met zinnen.
  • Combineer soep met iets anders.
    Door soep te combineren met een wrap of tapa, creëer je een luxueuzer aanbod, terwijl de kostprijs laag blijft en de bereiding weinig inspanning vergt.
  • Schenk soep eens uit aan tafel.
    Dit geeft je gasten niet alleen meer beleving, andere gasten zien je soep ook meteen. En soep zien, doet soep eten.

 

Meer lezen?

Maak een account aan

Inloggen

  • Hoe trek je meer gasten naar je zaak?
  • Hoe verhoog je je marge?
  • Hoe kan je het beste inspelen op trends?