Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

Hoe chefs lactosevrij koken

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: 75% van alle volwassenen kan lactose (melksuiker) niet goed verteren. Geen paniek, als je weet welke producten lactose bevatten én hoe je deze vervangt, hoeft er niets in de soep te lopen.

Producten die lactose bevatten en waarmee je ze vervangt:

  • Boter
    Fruit je uien en de rest van je soepbasis in ghee of kokosolie.
  • Melk: volle, halfvolle en magere koemelk, geitenmelk en schapenmelk
    Dit vervang je door een scheut amandel-, haver- of sojamelk. Maak je een Thom Kha Kai? Kokosmelk maakt ’t helemaal af.
  • Gefermenteerde melkproducten: kefir, karnemelk, yoghurt
    Schep gewoon kokosyoghurt op de linzensoep. Of ga voor speciale lactosevrije yoghurt.
  • Zachte en verse kazen: Hüttenkäse, brie, mozzarella, feta, roomkaas
    Kies voor oude, harde kazen zoals Taleggio of Parmezaan. Of gebruik lactosevrije of veganistische kazen.
  • Slagroom, crème fraîche, zure room en mascarpone
    Ga voor plantaardige roomproducten op basis van haver of amandel. Of: open een blik kokosmelk en schep hieruit het witte, vaste gedeelte. Het kokoswater dat overblijft doet het goed als smoothiebasis.

Meer lezen?

Maak een account aan

Inloggen

  • Hoe trek je meer gasten naar je zaak?
  • Hoe verhoog je je marge?
  • Hoe kan je het beste inspelen op trends?