Menu
Punten

Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

Verrot goed: fermenteren

Fermenteren is een proces waarbij je met bacteriën, schimmels en gisten een voedingsmiddel maakt. Geen wonder dat fermenteren een hit is onder chefs. Ook aan de slag? Ontdek hoe je in vijf stappen zuurkool maakt. Tip: serveer de zuurkool bij een goedgevulde aardappelsoep.

No waste: fermenteren in 5 stappen

- Snijd de overgebleven kool fijn.
- Bestrooi de groente met grof zeezout.
- Stop de groente in een schone, afsluitbare glazen pot.
- Laat de pot één tot drie dagen staan op kamertemperatuur.

- Verplaats de pot dan naar de koelkast. Na ongeveer 10 dagen is de zuurkool klaar voor je menu.

Tip: serveer de zuurkool bij een goedgevulde aardappelsoep

Meer tips & tricks tegen voedselverspilling?

Download de app ‘Stop verspilling’ van Unilever Food Solutions en verminder je afval tot 20%.