Menu
Punten

Laat zien dat je meegaat in deze gezonde revolutie en pas je menukaart hierop aan:

1.	Vegan en vegetarische gerechten please!

1. Vegan en vegetarische gerechten please!

Vegan en vegetarische gerechten hebben een gezond imago en dat is in veel gevallen ook terecht. Biedt daarom sowieso altijd een vegetarische optie, en waar mogelijk ook vegan, want de vraag naar dit soort gerechten blijft stijgen. Bij het omschakelen naar een menu met minder vlees kunnen vleesvervangers een uitkomst bieden. Klik hier voor receptinspiratie voor vegetarische hardlopers op het menu.

2.	Groenten en fruit in de hoofdrol

2. Groenten en fruit in de hoofdrol

Geef groenten en fruit een grotere rol in je gerechten. Zorg ervoor dat je minstens één hoofdgerecht hebt waarin groente de hoofdrol speelt en als je ze als bijgerecht serveert, besteed er dan zorg en aandacht aan. Benieuwd naar het effect van meer groenten en minder vlees op het bord? Wij zetten het voor je op een rij!

3.	Soepen boordevol groenten

3. Soepen boordevol groenten

Soep is de ideale manier om veel groenten te serveren. Soep bereid met 600 gram groenten per liter water, levert per kom à 250 ml ongeveer 150 gram groenten op. Tevens zijn soepen de perfecte manier om restjes te verwerken die je anders had weggegooid. Denk aan de overrijpe tomaten of paprika’s met een plekje. Meer tips om soep op de kaart te zetten.

4.	Fermentatie

4. Fermentatie

Werk met gefermenteerde producten, bijvoorbeeld zelfgemaakte ingelegde groenten of azijn, of non-alcoholische drankjes zoals kombucha.

5.	Gezond imago

5. Gezond imago

Voeg ingrediënten toe aan je gerechten die (terecht) een gezond imago hebben, zoals volkoren producten, peulvruchten en kiemgroenten. 

6.	Doelgerichte gerechtnamen

6. Doelgerichte gerechtnamen

Pas de namen van je gerechten zo aan, zodat mensen hier gericht op kunnen bestellen. Als ze naar iets gezonds zoeken, help ze daar dan bij en maak de keuze makkelijker. Bijvoorbeeld door een gerecht met veel groenten een ‘vitaminebom’ te noemen, een ‘herstellende’ soep aan te bieden of een ‘detox sap’ dat helpt bij een verkoudheid. Zie hier hoe de omschrijving van een gerecht de keuze bepaalt.

7.	Biologisch en duurzaam

7. Biologisch en duurzaam

Werk waar kan met biologische en duurzame producten en benoem dit ook.

Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu