Menu
Punten

Slecht nieuws voor de horeca? Niet als je daar flexibel en creatief mee omgaat. Dat de bezorgmarkt steeds groter wordt is een feit, daar kun je maar beter op voorbereid zijn. Voor wie nog geen ervaring heeft met deze markt, hierbij een aantal tips om je op weg te helpen:
1.	Breng de kosten in kaart

1. Breng de kosten in kaart

Bij afhalen en bezorgen moet je goed in kaart krijgen wat de extra kosten zijn. Bereken de kosten van het verpakkingsmateriaal en verwerk dat in de prijs van je maaltijden en de berekening van je omzet. 

2.	Bezorgservice is een specialisme, bereid je goed voor

2. Bezorgservice is een specialisme, bereid je goed voor

- Maak een compact en rendabel menu met weinig risico op waste. Denk ook goed na over het soort maaltijden. Klik hier voor 5 tips hoe je een geschikte menukaart voor bezorgservice samenstelt

- Richt je keuken erop in, denk van te voren goed over na over de nieuwe logistieke uitdagingen. 

3.	Verenig je met anderen

3. Verenig je met anderen

Er zijn al bestaande bezorginitiatieven zoals Samen uit, Samen Thuis en Too Good Too Go. Met deze partners kom je sneller in contact met een grote groep mensen, je drukt de kosten, je bent makkelijker vindbaar en bovendien hoeft het wiel niet opnieuw uitgevonden te worden doordat je profiteert van de ervaring van derden. 

 

4.	Verken de mogelijkheden van Dark Kitchens

4. Verken de mogelijkheden van Dark Kitchens

In zogenaamde spookrestaurants of ‘dark kitchens’ worden zonder de hoge kosten van een A-locatie of bediening, maaltijden samengesteld in samenwerking met bestelsites. In dergelijke productiekeukens kunnen chefs van verschillende restaurants samenwerken en gezamenlijk de kosten drukken. 

5.	Wees creatief

5. Wees creatief

- Maak een begeleidende video bij een afhaal/bezorgmaaltijd waarin je uitlegt hoe men thuis het gerecht afmaakt. Dit biedt je de mogelijkheid om toch service te verlenen die je normaal in het restaurant zou leveren en voorkomt ook dat een gerecht ‘verkeerd’ afgemaakt wordt. 

- Zoek naar een bijpassende wijnen en bied deze aan tegen een kleine korting. 
 
- Maak afhaalmaaltijden met een bepaald thema. Bijvoorbeeld ‘borrelen’, ‘gezond’ of ‘luxe’.

 

Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu