Menu
Punten

Niet elk gerecht is geschikt voor thuisbezorging; vlees kan doorgaren, kruiden en knapperige toevoegingen kunnen zacht worden en ook de gehele presentatie van het gerecht ziet er anders uit zodra de gast het ontvangt. Hoe zorg je ervoor dat je met kleine veranderingen een relevante delivery-kaart maakt waar je gasten (online) voor terugkomen? SVH Meesterkok en Culinair adviseur Edwin van Gent zet graag zijn tips voor jou op een rij.
1.	Een goede mise en place is het halve werk

1. Een goede mise en place is het halve werk

Wat betreft maaltijdbezorging is alles wat je in de mise-en-place kan klaarzetten het meest efficiënt. Denk hierbij aan een buddha of poke bowl, waar het een kwestie is van alle ingrediënten van te voren klaarzetten en bij de service alleen nog maar te verdelen over bakjes.

Waarbij je bij de reguliere poke bowl op je kaart alle toppings gelijk mee zou serveren, is het bij de variant voor thuisbezorging handig om bijvoorbeeld de wasabi mayonaise en furikake in aparte bakjes mee te geven. Daarnaast werken stoofgerechten en risotto’s erg goed als delivery gerecht. Je kunt deze makkelijk in bulk maken en vervolgens per portie regenereren of verwarmen.  

2.	Pas je hardlopers aan

2. Pas je hardlopers aan

Het is enorm handig om je hardlopers te ‘verbouwen’ tot een toegankelijk delivery recept. Denk bijvoorbeeld aan een salade die je op de kaart hebt staan. De kans is groot dat deze niet haar kwaliteit behoudt tijdens de rit, waardoor je beter de dressing en de croutons er apart bij kan verpakken.

Thuis hoeft men alleen maar zelf de toppings toe te voegen, maar zo weet je wel dat je gast de juiste kwaliteit kan verwachten. Een hardloper verbouwen tot toegankelijk thuisbezorging gerecht (wellicht met iets minder handelingen), kan ook zorgen voor extra efficiëntie in jouw keuken. Tijdens spitsuur is het niet haalbaar om een compleet aparte restaurant- en bezorgkaart aan te houden.  

3.	Meer dan een portie saté

3. Meer dan een portie saté

Het bekende sateetje en spareribs zijn voorbeelden van geschikte bezorg-gerechten die iedereen wel kent. Kijk ook eens naar gerechten die we misschien al wel een beetje vergeten zijn. Een mooi voorbeeld hiervan is de Ossobuco. Een prachtig gerecht wat je in grote hoeveelheden van tevoren kunt maken. 

Daarnaast is het een goede marge maker: het zijn niet de duurste stukken vlees waardoor je er best wat geld aan kan verdienen. Omdat dit soort vlees een langere bereidingstijd nodig heeft, omdat het gestoofd moet worden, maakt het een perfect delivery gerecht. Het gerecht blijft goed warm tijdens de rit van deur tot deur en is er geen risico dat het doorgaart.

4.	Weggooien is zonde

4. Weggooien is zonde

De Panzanella salade is een mooi voorbeeld van oud brood omtoveren tot een heerlijk maaltijdbezorging gerecht. Hierbij is gekozen om niet voor sla of weidekruiden te gaan zoals je wellicht in je restaurant zou serveren, maar voor producten die onderweg langer goed blijven en dus hun kwaliteit behouden. Denk hierbij aan ingrediënten zoals extra komkommer of een rode ui.

Cook&Save
Producten
Recepten
Winkelmand
Menu