Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

Moederdag is een speciaal moment. In een verzorgingstehuis is het op deze dag ook vaak Oma- of zelfs Overgrootoma-dag, aangezien meerdere generaties hier samenkomen.

Net als met Kerstmis en Pasen, is het op Moederdag druk. En de meeste bezoekers zijn jonge kinderen.

Met de volgende ideeën vier je Moederdag op een originele manier, samen met al je extra gasten.

Video bereiding recept Sultana broodpudding door Frans Gerrits 

Thee in de ochtend

Voor vroege gasten is het wel zo handig om wat extra theeproducten in huis te hebben. Zorg voor een voorraad theezakjes, koffie, bordjes, servetten en lepeltjes. Het is een goed idee om iemand standby te hebben staan om te helpen met het opruimen van rommel en geknoei tijdens deze ochtend.

Sommige families brengen hun eigen taart mee, maar zorg daarnaast zelf ook voor wat extra zoete en hartige lekkernijen. Zo weet iedereen dat dit een speciale dag is.

Verzorg fruitsapjes en mineraalwater en maak de kinderen blij. Veel ouders willen het sap tegenwoordig aanlengen met water om de hoeveelheid suiker te verminderen.

 

Lunch

De lunch mag simpel en uitnodigend zijn met schalen vol sandwiches die van te voren bereid kunnen worden. Bied de gasten de keuze uit een aantal soorten beleg zoals ham, kaas en salade, gekruid eitje of kip met mayonaise en de schaal is zo leeg.

Fruitschalen, mini-quiches en wat crackers met een dipsaus zijn de pefecte aanvulling op het aanbod en zorgen voor voldoende variatie.

Mocht de lunch uitlopen naar een kop thee in de namiddag, zorg dan voor wat extra koekjes of mini-muffins. Zo hebben gasten die graag langer blijven nog wat lekkers.

 

Extraatjes

Natuurlijk is chocolade altijd welkom – denk vooral aan diegene die geen bezoek krijgen en overweeg een kleine traktatie als cadeautje en een erkenning. Je kunt zelfs een tafel dekken voor bewoners van wie de familie te ver weg woont, zodat ze wel kunnen genieten van elkaars gezelschap.

Denk ook aan kinderen die op bezoek komen en maak het leuk voor ze door wat kleurboeken en potloden neer te leggen. Laat ze, indien mogelijk, buiten rennen en spelen zonder de bewoners te storen.

Ten slotte: Moederdag staat gelijk aan bloemen, dus een paar goedgeplaatste verse boeketten zullen gewaardeerd worden als een erkenning van deze dag. Seringen symboliseren de liefde tussen moeder en kind terwijl Irissen staan voor liefde en warmte. Chrysanten worden traditioneel cadeau gegeven op Moederdag, al zal elk type gekleurd boeket de dag speciaal maken.

Een heel fijne Moederdag gewenst!

 

 

Blue Band Koken & Opkloppen Lactosevrij 31%

Blue Band is het een alternatief voor room op basis van karnemelk en plantaardige oliën. Het blijft stabiel bij verhitting, zuur, bain-marie en wanneer het opgeklopt is. De lekkere smaak van room, maar dan glutenvrij en zonder lactose.

4 30
€ 3,70 Prijsindicatie (excl. BTW)