Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

Het weggooien van voedsel is een verspilling van je producten en een verspilling van je geld! Hier zijn 7 super snelle manieren om verspilling tegen te gaan.

7 manieren op verspilling tegen te gaan

7 manieren op verspilling tegen te gaan

Het weggooien van voedsel is een verspilling van je producten en een verspilling van je geld! Hier zijn 7 super snelle manieren om verspilling tegen te gaan:

1. Plan vooruit

Het bijhouden van de populairste gerechten op je menu en het gemiddelde aantal gasten zou je moeten  helpen om in te schatten hoeveel producten je nodig hebt per week.

Let op dat je niet te veel besteld - zelfs als er een actie is, tenzij je weet dat het zal verkopen.

2. Controleer wat voor afval je hebt

Houd bij wat je gasten wel en niet bestellen. Let op wat er bij het afval belandt en vind uit of deze producten niet goed opgeslagen worden of dat een gebrek aan populariteit hier de oorzaak van is. 

3. Bekijk je producten

Check je groenten wanneer ze geleverd worden. Gebruik de rijpste groenten als eerst. Zo voorkom je dat deze onder aan de stapel terecht komen en door het rottingsproces niet bruikbaar meer zijn.

Doe regelmatig een voorraadcheck waarbij je de producten met de kortste ‘ten minste houdbaar tot’ datum vooraan in je koeling of opslag plaatst.

4. Bied dagelijks een actie aan

Gebruik de producten met een overschot voordat ze niet meer bruikbaar zijn. Biedt een lunch of snack deal aan die je gasten niet kunnen weerstaan.

5. Bewaar met zorg

Je werknemers zouden ervan op de hoogte moeten zijn waar en op welke temperatuur je producten moet opslaan om maximale versheid te behouden. Dit geldt voor zuivelproducten, vlees, fruit en groeten – sommige van deze producten zullen veel langer goed blijven wanneer ze goed zijn opgeslagen.

6. Herzie de grootte van je porties

Als de helft van de geserveerde patatjes vaak terug komen, kunnen je werknemers misschien minder serveren!

Voeg kleine gerechtjes toe of maak bijgerechten, zoals salades en patatjes, optioneel voor gasten die een kleinere maaltijd willen.

7. Doneer

Goede doelen zoals de Voedselbank verdelen voedsel onder mensen die het minder goed hebben. Wanneer je voor een evenement de catering hebt verzorgd en je hebt voedsel over kun je dit, in overleg met de Voedselbank, afleveren.

Bewustzijn is de sleutel wanneer het gaat over het verminderen van voedselverspilling. Het is zeker de moeite waard voor zowel je portemonnee als de planeet.  

Probeer de Stop Verspilling app

Probeer de Stop Verspilling app

Een efficiënte en gebruiksvriendelijke tool die jou en je team helpt om de afvalstroom in kaart te brengen en minder voedsel weg te gooien.  

Het is perfect haalbaar om met relatief weinig moeite 20% minder afval te produceren.

Download nu de app om:

  • Na te gaan hoeveel voedsel er wordt verspild.
  • Uw verschillende dagelijkse maaltijden te analyseren: ontbijt, lunch, diner.

  • De vooruitgang van je keukenteam week na week op te volgen en na te gaan hoeveel je bespaart.
  • Te ontdekken hoeveel je kunt besparen als je 20% minder verspilt.
  • Alle gegevens te delen met je keukenteam en je chefs.
  • Handige tools te downloaden en binnen handbereik te houden in een makkelijk toegankelijk bestand.
  • Tips & tricks en recepten op te zoeken om verspilling tegen te gaan, én inspirerende filmpjes te bekijken.
  • Te ontdekken wat je kunt doen om je afvalberg te verkleinen en hergebruik in de voedingsmiddelenindustrie te promoten.

Download de app 

Gebruik de desktop versie (Chrome, Firefox) (link naar http://waste.unileverfoodsolutions.co.uk/nl/index.html )

Download app uit Apple iOS App store (link naar https://itunes.apple.com/nl/app/Stop-verspilling/id853746575?mt=8 )

Download app uit Google Play (link naar https://play.google.com/store/apps/details?id=uk.co.torchb2b.waste.nl)

Download de tools

Download de tools

Met deze tools ga je verspilling tegen.

Download

Meer lezen?

Maak een account aan

Inloggen

  • Hoe trek je meer gasten naar je zaak?
  • Hoe verhoog je je marge?
  • Hoe kan je het beste inspelen op trends?