Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

5 tips voor een verrassende presentatie 

Niet alleen de smaak van het gerecht is belangrijk, zeker ook de presentatie van het bord is cruciaal. Het oog wil ook wat! Hierbij 5 tips voor een verrassende presentatie van je dessert:

  • Servies: gebruik eens een servies met andere vormen, kleuren, formaten of materialen om je gasten te verrassen.
  • Kleur: wil je dat dessert met zomers fruit echt van het bord laten spatten? Probeer eens gekleurd servies.
  • Hoogte: door in de hoogte te werken – bijvoorbeeld het stapelen van de onderdelen van het dessert – creëer je een verrassend 3D effect.
  • Serveren: verras je gasten eens door aan tafel de laatste hand aan het dessert te leggen, het show-effect zorgt voor een memorabele beleving, ook bij de andere gasten.
  • Decoratie: het dessert geef je een extra sprankelende uitstraling door het te decoreren met een fris accent, denk bijvoorbeeld aan eetbare bloemen of vers seizoensfruit.