Ik werk in…

Ga verder

Uw inhoud is gewijzigd op basis van uw situatie

Check: zonder gluten, met smaak!

Check: zonder gluten, met smaak!

Chefs zien allergenen vaak als beperking van hun vrijheid en creativiteit. Maar smaakvol koken zonder gluten moet je juist zien als een culinaire uitdaging. Met onze tips, inspiratie en producten kun je smaakvolle gerechten bereiden die geschikt zijn voor gasten met een glutenvrij dieet. 

Vraag hier gratis onze glutenwaaier aan boordevol tips, inspiratie én (product)advies

Bekijk ons glutenvrije assortiment

Bekijk ons glutenvrije assortiment

Een handig overzicht in het geval dat je glutenvrije ingrediënten zoekt.

Download de leaflet
De 14 allergenen in UFS producten

De 14 allergenen in UFS producten

Excel-bestand is een filter van bepaalde gegevens (14 wettelijk verplicht te declareren allergenen) uit de GS1-databank. Deze informatie wordt regelmatig aangepast.

  • Free from: allergeen x zit niet in ingrediënten
  • May contain: geen wettelijk verplichte, maar wel belangrijke waarschuwing voor kruisbesmetting met allergeen x
  • Contains: allergeen x zit in de ingrediënten
  • Glutenfree: product bevat minder dan 20 ppm gluten per onbereid product (ppm : mg gluten/kg product), en is glutenvrij
  • Lactosefree: product bevat minder dan 2,5 mg/100 kJ or 10 mg/100 kcal lactose in finale product

Download het allergenenoverzicht

Deze informatie wordt verleend door Unilever Food Solutions, en is bedoeld om je te helpen de Verordening Voedselinformatie voor Consumenten die op 13 december 2014 van kracht gaat, te begrijpen. Deze website is met zorg samengesteld. Unilever Food Solutions staat er echter niet voor in dat de website geen informatie bevat die onjuist, verouderd of incompleet is. Er kunnen geen rechten aan de informatie op deze website worden ontleend. Unilever Food Solutions is niet aansprakelijk voor schade die is of zou kunnen ontstaan als gevolg van (in)direct gebruik van informatie op deze website.