'Cannelloni' van frambozen met limoenmousse en yoghurt

 
 
 

Ingrediënten (10 personen)

Hoeveelheid Soort Naam
  limoenmousse
1pakAlsa Vanillemousse 1 L 
20druppelsverveine aroma
1stlimoen
  White stripes
100gwater
25gmascarponepoeder
2gagar agar
  Frambozen gelei
500gFrambozencoulis
8gagar agar
  Frambozenpoeder
20gmaltose (Texturas)
6gframbozenpoeder (poeder van gevriesdroogde frambozen)
10gpoedersuiker
30stframbozen
1dlvolle yoghurt
  mascarponepoeder

Bereidingswijze

Klop de vanillemousse op volgens de bereiding op de verpakking.
Breng de mousse op smaak met de verveine samen met het sap en de schil van de limoen.
Verwarm het water samen met de mascarponepoeder tot het kookpunt en voeg de Agar Agar aan toe.
Laat het heel kort koken zodat de Agar Agar z’n werk doet en gaat binden.
Trek strepen op platte gastronorm plaatjes en plaats deze in de koeling.
Verwarm de frambozencoulis tot het kookpunt en voeg de Agar Agar aan toe.
Laat het heel kort koken zodat de Agar Agar z’n werk doet en gaat binden.
Giet de massa nu op platte gastronorm plaatjes met de strepen en plaats deze in de koeling (hoe dunner het laagje, hoe mooier en elastischer de gelei wordt).
Spuit een lange pil van de limoenmousse en plaats de rol even in de vriezer.
Plaats de mousse op de gelei en rol deze voorzichtig op.
Rol één plaatje gelei op zonder mousse en snijd hier vervolgens plakjes van.
Snijd de geleirol met een warm mes.
Meng de maltose met het frambozenpoeder en de poedersuiker.
Serveer de 'cannelloni' met de frambozen, yoghurt, mascarpone- en de yoghurtpoeder.

  • U kunt dit gerecht ook vereenvoudigen door de limoenmousse in een glas te serveren met daarop frambozencoulis en wat frambozen.

Voedingsinformatie*

Naam Per 100g/ml Per serving
energie kcal66 kcal59 kcal
eiwitten1,3 g1,2 g
koolhydraten7,0 g6,3 g
koolhydraten wv. suikers5,5 g5,0 g
vetten3,6 g3,3 g
vetten wv. verzadigde vetten2,9 g2,7 g
voedingsvezels0,2 g0,2 g
natrium34 mg31 mg
 
recipe number: 25-NL-95842 recipe code: R0019789

*De voedingskundige waarden die worden weergegeven bij elk recept zijn gemiddelde waarden die door nauwkeurige berekeningen zijn verkregen. Als bron van deze berekeningen worden productspecificaties van onze eigen Unilever Foodsolutions producten gebruikt, aangevuld met de gegevens uit de NEVO-tabel (editie 2006) voor de overige ingrediënten. De voedingskundige berekeningen zijn met de grootst mogelijke zorg totstandgekomen. De waarden die worden weergegeven kunnen echter afwijken van de waarden die kunnen worden verkregen uit andere voedingskundige analyses. Unilever Foodsolutions garandeert niet dat de door haar gegeven waarden volledig juist, actueel en volledig zijn. Unilever zal in geen geval aansprakelijk zijn voor welke schade dan ook, die op enige wijze ontstaat door en/of voortvloeit uit feit dat bepaalde waarden cq. berekeningen onjuist, onvolledig of niet actueel zijn.

Gerelateerde produkten

Op de hoogte blijven? Schrijf u dan in voor een van onze email nieuwsbrieven. Lees verder
 
Zeeuws Meisje of Unilever Food Solutions Unox Soup Factory of Unilever Food Solutions Unox of Unilever Food Solutions Phase of Unilever Food Solutions Lipton of Unilever Food Solutions Knorr of Unilever Food Solutions Hellmanns of Unilever Food Solutions Conimex of Unilever Food Solutions Calvé of Unilever Food Solutions Blue Band of Unilever Food Solutions Becel Pro-Activ of Unilever Food Solutions Becel of Unilever Food Solutions Alsa of Unilever Food Solutions
www.unileverfoodsolutions.nl