Chocolademousse met gevriesdroogd fruit

 
 
 

Ingrediënten (10 personen)

Hoeveelheid Soort Naam
650gAlsa Pure Chocolade Mousse 1,3 kg
20gCointreau
200gpure chocolade
2vellenbronzen cacaoboter print
300geiwitten
60gsuiker
60gamandelpoeder
20gbloem
20gcacaopoeder
40gyoghurtpoeder
2.5dlmandarijn coulis
4gagar agar
225gSinaasappelsap
2ggellan
10stabrikozen
10stchocolade bros
  gevriesdroogd fruit

Bereidingswijze

Klop de chocolademousse op volgens de bereiding op de verpakking. Breng op smaak met wat Cointreau en plaats de mousse in de koeling.
Smelt de couverture “au bain marie”. Snijd de bronzen cacaoboter vellen in vier repen en deze vervolgens doormidden. Strijk een dunne laag chocolade over de print, rol deze op en zet ze in een ring. Laat het geheel hard worden in de vriezer.
Meng het eiwit samen met de suiker, amandelpoeder, bloem, cacao en het yoghurtpoeder in een blender tot een homogene massa. Giet de massa in een siphon en zet deze onder druk met 2 patronen. Spuit de massa in plastic koffiebekertjes.
Zet de bekertjes ca. 25 seconden in de magnetron. Haal de bekertjes eruit en prik een gaatje in de bodem. Laat de bekertjes op hun kop staan en de spons zakt er vanzelf uit.
Verwarm de mandarijncoulis tot het kookpunt en voeg de Agar Agar aan toe. Laat het heel kort koken zodat de Agar Agar z’n werk doet en gaat binden. Giet de massa nu op platte gastronorm plaatjes en plaats deze in de koeling. Rol de gelei op en snijd deze in stukjes.
Meng het sinaasappelsap met de gellan breng het geheel aan de kook. Kook het geheel kort door en giet de massa vervolgens in een schaal. Koel de massa terug en draai daarna op tot een gladde gel.
Spuit de chocolademousse in de chocoladekokers. Garneer met de chocoladespons, mandarijngelei, sinaasappelgel, abrikozen, chocolade bros en natuurlijk het gevriesdroogde fruit.

Voedingsinformatie*

Naam Per 100g/ml Per serving
energie kcal262 kcal487 kcal
eiwitten7,5 g14,0 g
koolhydraten27,7 g51,5 g
koolhydraten wv. suikers23,7 g44,1 g
vetten13,3 g24,8 g
vetten wv. verzadigde vetten8,4 g15,6 g
voedingsvezels4,8 g9,0 g
natrium65 mg120 mg
 
recipe number: 25-NL-124220 recipe code: R0030971

*De voedingskundige waarden die worden weergegeven bij elk recept zijn gemiddelde waarden die door nauwkeurige berekeningen zijn verkregen. Als bron van deze berekeningen worden productspecificaties van onze eigen Unilever Foodsolutions producten gebruikt, aangevuld met de gegevens uit de NEVO-tabel (editie 2006) voor de overige ingrediënten. De voedingskundige berekeningen zijn met de grootst mogelijke zorg totstandgekomen. De waarden die worden weergegeven kunnen echter afwijken van de waarden die kunnen worden verkregen uit andere voedingskundige analyses. Unilever Foodsolutions garandeert niet dat de door haar gegeven waarden volledig juist, actueel en volledig zijn. Unilever zal in geen geval aansprakelijk zijn voor welke schade dan ook, die op enige wijze ontstaat door en/of voortvloeit uit feit dat bepaalde waarden cq. berekeningen onjuist, onvolledig of niet actueel zijn.

Schrijf u in op onze nieuwsbrief
 
Zeeuws Meisje of Unilever Food Solutions Unox Soup Factory of Unilever Food Solutions Unox of Unilever Food Solutions Phase of Unilever Food Solutions Lipton of Unilever Food Solutions Knorr of Unilever Food Solutions Hellmanns of Unilever Food Solutions Conimex of Unilever Food Solutions Calvé of Unilever Food Solutions Blue Band of Unilever Food Solutions Becel Pro-Activ of Unilever Food Solutions Becel of Unilever Food Solutions Alsa of Unilever Food Solutions
www.unileverfoodsolutions.nl