Verleidelijk Lekker

 

 

Mensen willen gezondere opties als ze buitenshuis eten, maar een gezondere optie klinkt vaak minder lekker, te duur en niet ‘genoeg vullend’. Als je mensen de keuze laat, willen ze niet een gerecht dat 100% gezond is, maar ze willen een ‘iets gezondere’ versie van hun favoriete gerecht. Dit blijkt uit het World Menu Report, een jaarlijks onderzoek naar consumentengedrag en –behoefte met betrekking tot eten buitenshuis, dat Unilever Food Solutions onlangs in 10 landen uitvoerde onder 5.000 consumenten.


Uit het onderzoek blijkt onder andere dat 66% van de ondervraagden in een restaurant vaak naar de gezondere optie op een menu kijkt. 72% wil zichzelf graag verwennen als ze buitenshuis eten. Ze willen het beste van twee werelden – gezondere opties op het menu én zichzelf trakteren als ze uit eten gaan. Klik op onderstaande link om het hele rapport te lezen.

Naar aanleiding van de bevindingen van het onderzoek introduceerde Unilever Food Solutions het ‘Verleidelijk lekker’- programma waarmee zij chefs en horeca- en cateringondernemers helpt kleine veranderingen aan menu’s aan te brengen om zo hun gasten te helpen een gezondere maaltijd te kiezen. Door bijvoorbeeld minder vet en meer groente te gebruiken wordt een maaltijd al snel een stuk gezonder. 

Ook wordt gekeken naar de presentatie en de beschrijving van de gerechten op het menu. Deze kleine acties zullen samen een groot verschil maken voor de gezondheid van mensen die buitenshuis eten en helpt hiermee de groter wordende obesitasproblematiek aan te pakken.

Hoe ziet dit er in de praktijk uit? Op de foto (klik op het vergrootglas om in te zoomen) ziet u een voorbeeld van een recept, waarop de Verleidelijk Lekker-richtlijnen zijn toegepast.

Verleidelijk lekker in de praktijk
 
Download het (Engelstalige) World Menu Report over Verleidelijk Lekker
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
 
 

Terug Naar boven Mail pagina Print pagina
Zeeuws Meisje of Unilever Food Solutions Unox Soup Factory of Unilever Food Solutions Unox of Unilever Food Solutions Phase of Unilever Food Solutions Lipton of Unilever Food Solutions Knorr of Unilever Food Solutions Hellmanns of Unilever Food Solutions Conimex of Unilever Food Solutions Calvé of Unilever Food Solutions Blue Band of Unilever Food Solutions Becel Pro-Activ of Unilever Food Solutions Becel of Unilever Food Solutions Alsa of Unilever Food Solutions
www.unileverfoodsolutions.nl